radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Fotosejem

Razni dogodki
Datum: 27 Maj 2017 10:00 - 18:00

Mesto: Ljubljana, Slovenija

Letošnji Fotosejem, ki bo 27. maja na Gospodarskem razstavišču, prinaša nekaj vsebinskih novosti. Letos bo poleg najnovejše opreme vseh svetovnih proizvajalcev in ponudnikov s področja fotografije možno kupiti tudi rabljeno fotografsko opremo.

Sodelovali bosta tudi dve šoli, in sicer AGRFT – Akademija za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani in VIST - Visoka šola za storitve v Ljubljani. Na predavanju, ki ga pripravlja AGRFT in ga bosta vodila izr. prof. Valentin Perko in izr. prof. mag. Simon Tanšek, bodo predstavili delo ter poklic direktorja fotografije in snemalca. O ustvarjanju napetosti na fotografiji pa bo govoril Primož Lukežič z VIST-a. Poleg predavanja bo VIST na samem sejemskem prizorišču udeležencem predstavil tudi razvijanje fotografije s pomočjo prenosne temnice.

Poleg omenjenih sodelujočih bodo poseben program pripravili tudi večji ponudniki fotografske opreme, in sicer od raznih delavnic in predavanj. Podrobnejši program dogodka bo znan v kratkem.

PREDSTAVITEV DOGODKA

Na Fotosejmu so prisotni vsi največji razstavljavci fotografske in video opreme, ki ob tej priložnosti za vse obiskovalce pripravijo posebne sejemske popuste.

Obiskovalci lahko vidijo in preizkusijo številne novosti iz fotografske industrije ter obiščejo predavanja in delavnice vrhunskih strokovnjakov. Na sejmu bo obiskovalcem omogočen tudi nakup in izmenjava različnih produktov, namenjenih fotografiji ter video opremi.

Cilj organizatorjev je, da sejem postane stičišče za vse, ki se s fotografijo ukvarjajo profesionalno ali amatersko. Dogodek odpira razpravo o aktualnih strokovnih vprašanjih ter omogoča izmenjavo znanj, izkušenj, idej in pogledov na nadaljnji razvoj fotografije ne glede na obliko in namen.

PREDSTAVITEV PREDAVATELJEV

Valentin Perko (AGRFT, snemalec in direktor fotografije)
Valentin Perko je diplomiral iz fotografije na FAMU v Pragi (FILMOVÁ A TELEVIZNÍ FAKULTA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE). Kariero je začel kot snemalec dokumentarnih in reklamnih filmov, dejaven pa je tudi na televiziji. Posnel je številne nagrajene kratke in celovečerne filme s priznanimi režiserji: Morana (1994, Aleš Verbič), Ekspres, ekspres (1995, Igor Šterk), Nepopisan list (2000, Jane Kavčič), Petelinji zajtrk (2007, Marko Naberšnik). Na AGRFT je predstojnik katedre za kamero.

Simon Tanšek (AGRFT, snemalec, fotograf in direktor fotografije)
Simon Tanšek je študiral na cenjeni akademiji FAMU v Pragi. Posnel je vrsto igranih celovečernih filmov in zanje prejel številne nagrade: V leru (1999, Janez Burger), Odgrobadogroba (2005, Jan Cvitkovič), Gremo mi po svoje (2010, Miha Hočevar), Srečen za umret (2012, Matevž Luzar). Poleg celovečernih filmov je bil direktor fotografije tudi pri številnih kratkih filmih ter reklamnih in glasbenih spotih. Na AGRFT predava na katedri za kamero.

Primož Lukežič (VIST, fotograf in predavatelj)
Primož Lukežič se je s fotografijo začel profesionalno ukvarjati okoli leta 2008. Njegove fotografije so bile objavljene v različnih slovenskih in tujih medijih, za sabo pa ima tudi že nekaj samostojnih ter skupinskih razstav, med drugimi v Galeriji Zuccato v Poreču in Mestni galeriji Piran. Večkrat je bil povabljen, da predstavi svoje delo ter način dela. Med drugim je bil govorec na Behance portfolio review week v Ljubljani in na projektu EPY (European Photo Youth) v Mariboru.

QR Code

 

Naslov
Dunajska cesta 18
1000 Ljubljana, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 27 Maj 2017 10:00 - 18:00
Oblačno

19°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 43%

Veter: 22.53 km/h

  • 25 Maj 2017

    Rain 21°C 9°C

  • 26 Maj 2017

    Delno oblačno 20°C 9°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo