radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Pridi spet po eno 5ko

Razni dogodki
Datum: 09 September  2017 - 15 September  2017

Mesto: Celje, Slovenija

Gimnazija Celje – Center bo septembra z velikim druženjem generacij proslavila svojo 105. obletnico. Na prireditvi, naslovljeni Naših 100+5 ali »Pridi spet po eno 5ko« bodo 15. septembra v večeru glasbe, kulture, kulinarike in druženja povezali številne generacije dijakov, profesorjev in prijateljev gimnazije. Prireditve ob obletnici šole se bodo sicer začele že 9. septembra s prvim rekreativnim tekom nekdanjih in sedanjih dijakov ter profesorjev.

Na Gimnaziji Celje – Center nekdanje in sedanje dijake povezujejo v Društvo GCC, kjer se skozi leto družijo, pomagajo socialno šibkejšim, kulturno oživljajo mesto in širijo glas o šoli v tujini. Danes društvo šteje že več kot 800 članov, nekdanjih maturantov in učiteljev vseh generacij te šole. Že šesto leto zapored pripravljajo izvirno druženje z naslovom Naših 100+5 v katerem z glasbo gimnazijskih skupin in vokalnih sestavov, zanimivimi delavnicami, kulinariko, razstavami in ostalim pestrim dogajanjem na šoli pripravljajo medgeneracijsko doživetje na secesijski lepotici sredi mesta, ki letos praznuje častitljivo 105. obletnico obstoja.

Letošnja novost druženja s sloganom »Pridi spet po eno 5ko« je spremljevalni program, in sicer rekreativni »Tek za 5ko«, ki se bo začel v soboto, 9. 9., ob 9h pred GCC. V programu, ki se bo v petek, 15. septembra, ob 19. uri začel v parku Gimnazije Celje – Center pa bodo moči ponovno združili nekdanji in sedanji dijaki ter profesorji šole. Za ta dan kljub počitnicam že pripravljajo povsem drugačne vsebine, kot sicer polnijo šolske prostore. Tako se bodo v prijetnem vzdušju v šolskih prostorih odvila številna dogajanja, kot na primer Učilnica iz leta 1912, Jazz kavarna, Impro liga, Escape room, Učilnica spominov, razstava grafik, številne delavnice, degustacije, predstava Zajčeve poetične drame Jagababa. Kasneje se bo dogajanje iz notranjosti prestavilo na znameniti rondo na dvorišču šole, kjer se bodo predstavili številni glasbeni in vokalni sestavi z gimnazije: Šlagers, The Takeover, Rockout, Outsiders, The Minors, DPZ, Nonet, GCC jazz projekt ter solisti Sandra Feketija, Nuša Ofentavšek, Laura Betka Krajnc, Matic Dokler, Katja Stropnik. Dijaki in profesorji se bodo lahko po uradnem delu še podružili v Mladinskem centru Celje in ob najpopularnejših glasbenih hitih obujali spomine na maturantske ekskurzije in maturantske plese.

QR Code

 

Naslov
Kosovelova ulica 1
3000 Celje, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • Od 09 September  2017 do 15 September  2017
Pretežno jasno

16°C

Celje

Pretežno jasno

Vlažnost: 57%

Veter: 11.27 km/h

  • 21 Avg 2017

    Delno oblačno 21°C 7°C

  • 22 Avg 2017

    Pretežno sončno 22°C 8°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo