radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Gledališče in morje

Razni dogodki
Datum: 14 Avgust 2017 - 19 Avgust 2017

Mesto: Izola, Slovenija

Med 14. in 19. avgustom se bodo v Izoli odvile mednarodne poletne gledališke delavnice, na katerih bo letos sodelovalo okoli 30 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Nemčije. Pod mentorstvom Predraga Stojmenovića in Jureta Novaka bodo raziskovali gledališki jezik in iskali nove gledališke rešitve, produkt delavnic pa bosta javni produkciji, uprizorjeni v soboto, 19. 8., ob 18. uri, v Kulturnem domu Izola.

Pod vodstvom Predraga Stojmenovića iz Srbije se bo odvila delavnica Gledališka igra – gledališče igralca – svet brez igre, ki se bo posvetila igralcu in njegovemu procesu ustvarjanja vloge. Udeleženci bodo iskali svoj osebni izraz in govorico in ugotavljali, kako vse skupaj preko igralske samodiscipline artikulirati v odrski prostor. Jure Novak iz Slovenije pa bo vodil delavnico Zdelaj!, delavnico avtorskega gledališča. Avtorsko gledališče je vrsta gledališkega ustvarjanja, kjer vsebina dogodka ali predstave nastaja sproti, med procesom vaj in se osredotoča na nastopajočim lastne vsebine in poetike. Sodelujoči se bodo najprej spoznali s principi avtorskega gledališča, nato pa posamezno ali v manjših skupinah pripravili kratke nastope na podlagi teh principov. Raziskovali in eksperimentirali bodo s temami, idejami in koncepti udeležencev in na koncu zgradili gledališki prizor – performance.

Delavnice v Izoli potekajo vsako leto konec avgusta in imajo že približno dvajsetletno tradicijo, saj predstavljajo edinstveno priložnost za pridobivanje in dopolnjevanje osnovnega gledališkega znanja. Na njih sodelujejo mednarodno uveljavljeni domači in tuji mentorji, ki udeležencem posredujejo svoje znanje in izkušnje. Udeleženci delavnic imajo tako priložnost ob delu in pogovorih skozi različne perspektive mentorjev na gledališče izoblikovati svojo suvereno gledališko podobo, hkrati pa se pred novo sezono še zadnjič ohladiti v morju.

QR Code

 

Naslov
6310 Izola, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • Od 14 Avgust 2017 do 19 Avgust 2017
Pretežno jasno

16°C

Celje

Pretežno jasno

Vlažnost: 57%

Veter: 11.27 km/h

  • 21 Avg 2017

    Delno oblačno 21°C 7°C

  • 22 Avg 2017

    Pretežno sončno 22°C 8°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo