radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Dobrodelni koncert skupine The Frajle

Glasbeni dogodki
Datum: 18 Oktober 2017 19:30 - 21:30

Mesto: Maribor, Slovenija

Europa Donna, Slovensko združenje za boj proti raku dojk, je ob svoji 20. obletnici delovanja in prihajajočem rožnatem oktobru začela svojo veliko humanitarno akcijo skupaj z novosadsko skupino »The Frajle«.

Letošnji rožnati oktober bo tako še bolj slavnosten. Ob reprezentančni nogometni tekmi in vseevropski konferenci zveze Europa Donna bo prvič organiziran še humanitarni koncert, na katerem bo nastopila najbolj popularna ženska skupina v regiji »The Frajle«. Članice skupine so izjemne vokalistke, znane po vrhunskih glasbenih izvedbah. »The Frajle« so dobitnice številnih glasbenih nagrad in avtorice nepozabnih koncertnih nastopov.

Revija Lady svoje bralce že od srede naprej razveseljuje s priloženo aktualno zgoščenko skupine z naslovom albuma Ljubav na dar. Zgoščenka bo kasneje tudi v redni prodaji, od vsakega prodanega komada pa »The Frajle« namenjajo 3 eure za Europo Donno.

»The Frajle« se bodo prvič predstavile slovenski publiki prav ob 20. obletnici Europe Donne Slovenija s samostojnim koncertom, ki bo 18. oktobra v Veliki dvorani SNG Maribor. Skupina sicer redno sodeluje na humanitarnih koncertih in dogodkih ter s svojo angažiranostjo na tem področju pripomore k uspehu številnih humanitarnih projektov v regiji.

Izkupiček od prodanih vstopnic oktobrskega koncerta v Mariboru bodo namenile nakupu naprave DXA, ki meri sestavo telesnih tkiv. To je izjemnega pomena predvsem po zdravljenju žensk, obolelih za rakom dojk, da si lahko s preiskavo preverijo ali je njihov življenjski stil resnično zdravo naravnan.

Europa Donna, Slovensko združenje za boj proti raku dojk, deluje že 20 let in ima trenutno 3.500 članov ter več kot 6.000 sledilcev na družabnih omrežjih. S svojimi aktivnostmi bo združenje tudi v letošnjem rožnatem oktobru opozarjalo na pomen zdrave prehrane, ustrezne telesne aktivnosti, pozitivne naravnanosti in rednega mesečnega samopregledovanja dojk.

THE FRAJLE

Štiri dame...
Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena in Nevena Buča so članice skupine The Frajle. Združile so svoje odlične vokale, dve akustični kitari in izvrsten okus za kostumografijo ter ustvarile pravi glasbeni spektel, ki bo na enkraten način prvič predstavljen slovenski publiki v Veliki dvorani SNG Maribor.
S svojimi prav posebnimi nastopi se razlikujejo od vseh ostalih izvajalcev, s tem načinom pa tudi osvajajo glasbeno različno usmerjeno publiko že vse od leta 2009.

…en šov! The Frajle uspevajo v tem, kar mnogim na svojih nastopih ne uspeva. Skozi ves koncert držijo publiko v napetosti s točkami, ki s svojo značilno kostumografijo stilsko zajemajo čardaš, pop, rock in tudi šansone. Zato se včasih se zdijo kot prava kabaretska družina.

The Frajle osvajajo srca po vsej regiji, saj nastopajo v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Črni Gori in na Hrvaškem. Nekaj opaznejših nastopov so imele tudi v Avstriji, Belgiji, na Nizozemskem in na Madžarskem. Ob koncertih na trgih in v dvoranah se lahko The Frajle pohvalijo tudi z nenavadnimi nastopi v letalu na višini 10.000 metrov, v Evropskem parlamentu v Bruslju, v bolnišnici, monastirju, otroškem vrtcu…

Izdale so 4 izjemno uspešne albume, od katerih bodo zadnjega z naslovom “Ljubav na dar” predstavile tudi v Sloveniji. Iz tega albuma boste prepoznali predelavo velikega hita Zemlja pleše in duet z Magnificom, Peperutka.

Osvojile so številne nagrade med katerimi sta dve MTV nagradi (“MTV Gold Award” za spot “Fina” in “Pare vole me” v remiksu z DJ Gramophondziejem), “Oskar popularnosti” za nabolje prodajan album, “Oskar popularnosti” za naboljšo pop skupino, “Runjićev galeb” za doprinos na področju glasbe, “NAXI Radio nagrado” za najbolj poslušano pesem, “Zlatna bubamara” za balkansko skupino leta, nagrado “Good Feeling”, “Hello nagrado za humanost” in vrsto drugih nagrad in priznanj s strani tuje publike, medijev, glasbenih kolegov in kritikov.

Srce…
The Frajle se redno odzivajo na humanitarne koncerte in dogodke, zato so s svojio angažiranostjo na tem področju pripomogle k uspešnosti številnih humanitarnih projektov v regiji. Aktivne so v hrvaškem društvu “Sve za nju”, ki nudi podporo ženskam, obolelim za rakom na dojkah in tudi v Srbiji v “Fondaciji Nataša Kovačević”, ki pomaga pri razvoju in izobraževanju mladih športnikov kot tudi športnikom z zdravstvenimi težavami. Vedno so z vsem srcem na razpolago tistim, ki potrebujejo pomoč. Letošnje leto bodo The Frajle namenile del prihodka od prodaje svojih zgoščenk v Hrvaški Specijalni bolnici Goljak, z delom prihodka od prodaje v Srbiji pa bodo podprle žensko košarko v osnovnih šolah.
Z nastopom na humanitarnem koncertu v SNG Maribor 18.10.2017 The Frajle bodo pomagale Europi Donni Slovenija ob njihovi 20. obletnici.

QR Code

 

Naslov
Slovenska ulica 27
2000 Maribor, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 18 Oktober 2017 19:30 - 21:30
Delno oblačno

7°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 95%

Veter: 6.44 km/h

  • 22 Sep 2017

    Delno oblačno 17°C 3°C

  • 23 Sep 2017

    Delno oblačno 18°C 5°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo