radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

The Animals & Friends

Glasbeni dogodki
Datum: 18 December  2017 20:00 - 22:00

Mesto: Maribor, Slovenija

Koncert
Velika dvorana Narodnega doma
ponedeljek, 18. december, 20.00
za IZVEN
John Steel, bobni; Mickey Gallagher, vokal, klaviature; Danny Handley, vokal, kitara; Roberto Ruiz, vokal, bas
Cena vstopnic: 10,00 € (stojišče, predprodaja), 15,00 € (stojišče, na dan koncerta)

Vrnitev v Hišo vzhajajočega sonca
Stvar je preprosta; ne glede na to, ali pripadate Woodstock, BandAid ali YouTube generaciji: 18. decembra morate biti v Narodnem domu Maribor. Prvi zaradi nostalgije, drugi, ker ste dovolj zreli, da veste, kdaj je treba biti zraven, in tretji, ker boste iz prve roke izvedeli, kako se je rodil rock. Če zapišemo še Animals & Friends, je argumentov, da si 18. december obkrožite v koledarju, povsem dovolj in vam (razen če sodite med YouTubovce) tega članka pravzaprav ni treba brati.
Kljub temu bomo za osvežitev spomina nametali nekaj dejstev: The Animals, poredni otrok tako imenovanega “British Invasion” trojčka (kot veste, sta druga dva The Beatles in The Rolling Stones) so s svojo drzno, udarno kombinacijo rocka in rhytm’n’bluesa orali ledino vsem porednim fantom glasbene scene. Izvorni bad-boysi rocka Eric Burdon (vokal), Alan Price (klaviature), Chas Chandler (bas), Hilton Valentine (kitara) in John Steel (bobni) so udarili tam, kamor ne Beatli ne Stonesi niso upali poseči. S svojimi socialno angažiranimi besedili, s katerimi so brez zadržkov razgaljali zevajoči prepad med razredi sodobne družbe, so zaznamovali cele generacije (glasbenih) upornikov, med drugim tudi velikanov, kot je Bruce Springsteen, ki javno priznava, da sta njegova hita Born To Run in Born in the USA zgolj bledi variaciji legendarne uspešnice Animalsov We Gotta Get Out of This Place. Dodajmo še podatek, da so s svojo verzijo ljudske balade House of the Rising Sun velikega Boba Dylana navdušili do te mere, da jo je sam prenehal izvajati, saj je, kot je izjavil “za vselej pripadla Animalsom”. In prav ima: s tem, ko so besedilo spremenili, tako da namesto klasične zgodbe o prevaranem dekletu pripoveduje o propadu mladeniča, čigar otroštvo je zaznamovalo očetovo pijanstvo in kockanje ter dodali srce parajoče elektrokirarske rife, je skladba dobila novo življenje, ki jo je popeljalo med rockovske legende. Naštejmo še hite, kot so It's My Life, I'm Crying, Don't Let Me Be Misunderstood in Boom-Boom ter dejstvi, da so nanizali kar dvajset uspešnic, ki so posegle po najvišjih uvrstitvah globalnih lestvic in da je House of the Rising Sun absolutna rockovska klasika, med drugim uvrščena v Rock and Roll Hall of Fame kot pesem, ki je oblikovala rock’n’roll.
Današnja zasedba, zbrana okoli Johna Steela, bo vse našteto ponudila z mojstrstvom prekaljenih mačkov in svežo energijo novega stoletja. In čeprav si upamo trditi, da odrski nastop ne bo vseboval legendarnih “živalskih” divjaških ekshibicij, smo prepričani, da vas bodo Animals & Friends vseeno nepozabno udarili: z glasbo!

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9
2000 Maribor, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 18 December  2017 20:00 - 22:00
Oblačno

7°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 90%

Veter: 22.53 km/h

  • 11 Dec 2017

    Rain And Snow 12°C 1°C

  • 12 Dec 2017

    Plohe 13°C 5°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo