radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Samospevi za praznične dni

Razni dogodki
Datum: 14 December  2017 19:30 - 21:30

Mesto: Celje, Slovenija

Sopranistka Mojca Bitenc in baritonist Domen Križaj 14. 12. gosta decembrskega koncerta cikla Vesperae Musicae Hiše kulture Celje

Izbor najlepših samospevov slovenske in evropske glasbene romantike ter sodobnosti je praznični program decembrskih glasbenih večernic v Hiši kulture Celje, gosta pa izjemna solista mlade generacije slovenskih ustvarjalcev – sopranistka Mojca Bitenc in baritonist Domen Križaj, ki bosta v Narodnem domu Celje nastopila v četrtek, 14. 12., ob 19.30 uri. Kot je že v navadi se bo pol ure pred koncertom v stranski dvorani začel predgovor in pogovor z ustvarjalcema, ki ga bo vodil celjski glasbeni pedagog Gregor Deleja. Program, ki ga bosta pevca predstavila ob spremljavi pianista in dirigenta Simona Dvoršaka obsega dela Richarda Straussa, Edvarda Griega, Gustava Mahlerja, Jeana Sibeliusa, Johannesa Brahmsa, Albana Berga, Arnolda Schönberga, Lea Delibesa, Mauricea Ravela, Antonina Dvořaka, Segeja Rahmaninova, Davorina Jenka, Frana Gerbiča, Benjamina in Josipa Ipavca, Lucijana Marije Škerjanca in Marjana Lipovška.

Sopranistka Mojca Bitenc je zaključila študij petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu doc. Barbare Jernejčič Fürst ter podiplomski študij na zagrebški akademiji za glasbo pri prof. Vlatki Oršanić, na ljubljanski medicinski fakulteti pa tudi študij medicine. Kot solistka je sodelovala z različnimi orkestri in zbori, je dobitnica študentske Prešernove nagrade ter dobitnica nagrad na mednarodnih pevskih tekmovanjih. Že kot študentka je odpela številne naslovne operne vloge in tudi sedaj je izjemno aktivna tako na domačih kot tujih odrih, eden največjih uspehov pa je nedvomno vloga grofice v Mozartovi Figarovi svatbi na slovitih poletnih slavnostnih igrah v avstrijskem Bregenzu. Baritonist Domen Križaj solopetje študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu izr. prof. Matjaža Robavsa, vzporedno pa tudi medicino v Ljubljani. Je prejemnik več priznanj na domačih in mednarodnih tekmovanjih ter Prešernove nagrade AG Ljubljana. V letu 2012 je bil nagrajenec Mednarodne poletne akademije Mozarteum v Salzburgu, kjer se je na zaključnem koncertu nagrajencev predstavil tudi v okviru Salzburških slavnostnih iger (Salzburger Festspiele). Leta 2013 se je kot solist v okviru programa YSP (Young singers project) predstavil na Salzburških slavnostih igrah (Salzburger Festspiele), kjer je nastopal v operi Don Carlo, G. Verdija in v operi Jeanne d'Arc W. Braunfelsa (Englischer Hauptmann). Prihajajoče vloge vključujejo Onjegina (Jevgenij Onjegin) na »Zomeropera« festivalu v Belgiji ter Alberta (Werther) na Rijeki. Sodeloval je s številnimi domačimi in tujimi orkestri.

S koncertom se bo sklenil prvi del komorne koncertne sezone Hiše kulture Celje, ki se bo nadaljevala januarja, in sicer z gostovanjem solistov, zbora in komornega orkestra Akademije za glasbo Ljubljana (18. 1.).

QR Code

 

Naslov
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 14 December  2017 19:30 - 21:30
Oblačno

7°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 90%

Veter: 22.53 km/h

  • 11 Dec 2017

    Rain And Snow 12°C 1°C

  • 12 Dec 2017

    Plohe 13°C 5°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo