radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Dalmatinski večer pod zvezdami

Glasbeni dogodki
Datum: 21 junij 2018 19:00 - 22:00

Mesto: Škofja Loka, Slovenija

21. junija bo na Škofjeloškem gradu ponovno pričarana »Dalmacija v malem«. Na tradicionalnem Dalmatinskem večeru pod zvezdami bo namreč tako kot vedno poskrbljeno za pristno dalmatinsko vzdušje. Zazvenela bo pristna dalmatinska glasba, zadišalo bo po sveže pečenih sardelah, za piko na i pa boste lahko nazdravili tudi s kozarčkom plavca (ali dvema) iz Šibenika.

Klapa Šufit, Goran Karan s svojo zasedbo Banda Vagabundo in Klapa Rišpet bodo s svojimi hiti zagotovo poskrbeli, da boste ob zvokih njihovega dalmatinskega melosa z mislimi odplavali iz Gorenjske vse tja do obale Jadranskega morja.

Klapo Rišpet je leta 2011 osnoval splitski skladatelj Pero Kozomara. Širša javnost Kozomaro zagotovo pozna po njegovih uspešnicah kot so: »Ne more mi bit«, »Bura«, »Zora bila«, »Još ne mogu pristat volit«, »Dugo nije pala kiša«, »Nasukan«, »Samo me čvrsto stisni za ruku«, »Kiša«, »Mala tica«, »Ne peri od mene ruke« in še mnogih drugih. Klapa Rišpet je leta 2013 s pesmijo »Ćaća« slavila zmago na Splitskem festivalu, istega leta pa je izšel tudi njihov prvi album z naslovom »Kad je pošla ća«, na katerem se nahajajo sledeči hiti: »Sunce mi od tebe dolazi«, katero so zapeli skupaj z Mišem Kovačem; »Lumin«, »Ćaća«, »Prsti zapleteni«, »Projdi mojon kalon« in ostali. Klapa Rišpet je tako s svojimi avtorskimi skladbami kot tudi z izvrstnimi priredbami starih, dalmatinskih uspešnic uspela pridobiti številne oboževalce.

Klapa Šufit je trikratni absolutni prvak festivala Dalmatinskih klap v Omišu ter prejemnica največjih glasbenih nagrad na Hrvaškem. Začetki Klape Šufit segajo v leto 1992, ko se je Tomislav Veršič odločil formirati skupino talentiranih srednješolcev, ki bi se ukvarjala s klapskim petjem. V času vaj so se fantje dobivali na podstrešju gimnazije in pilili svoj izbor skladb. Še istega leta so izvedli tudi svoj prvi nastop v cerkvi. Klapa pa je sčasoma prerasla v pravo, dalmatinsko klapo, ki dandanes nastopa na številnih festivalih ter je redno prisotna na Omiškem festivalu klap. Zagotovo odlično poznate njihov največji hit »Ne diraj moju ljubav«, ki za marsikaterega ljubitelja dalmatinske glasbe velja za največji klapski hit, z več kot 21.000.000 ogledi na Youtubeu. Znani pa so tudi po uspešnicah kot so: »Jubin te«, »Dvi riči«, »Zavezan«, »Proplakat će srce«, »Tako siguran«, »Nisam za tebe«, »Oprosti dušo« in še mnogih drugih. Pri naštevanju pa zagotovo ne moremo mimo pesmi »Kapi Kiše«, zmagovalke festivala VDP Kaštela 2017, in pesmi »Uzelo te nebo suncu«, zmagovalke Večerov dalmatinske šansone 2017.

Goran Karan nam bo s svojo spremljevalno skupino Banda Vagabundo zagotovo pričaral romantično vzdušje in nas s svojimi največjimi uspešnicami ter novimi skladbami popeljal v sončno Dalmacijo. Ob večnih uspešnicah kot so »Lipa si lipa«, »Ostani«, »Tu non llores mi querida«, »Vagabundo« in »Prozor kraj djardina« nam bo interpretiral tudi svoje novosti ter zimzelene dalmatinske in svetovne uspešnice.

Gostje, ki si boste svoj prostor zagotovili na tribunah, vabljeni, da s seboj prinesete tudi razne piknik stole, odeje in ostalo piknik opremo ter si tako ustvarite še bolj domačo in prijetno atmosfero na koncertu!

Se vidimo na najbolj dalmatinskem večeru pod zvezdami v Sloveniji.

QR Code

 

Naslov
Grajska pot 13
4220 Škofja Loka, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 21 junij 2018 19:00 - 22:00
Delno oblačno

30°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 42%

Veter: 22.53 km/h

  • 21 Jun 2018

    Delno oblačno 30°C 15°C

  • 22 Jun 2018

    Plohe 19°C 11°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...