radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

5. koncert Komornega cikla

Razni dogodki
Datum: 25 maj 2018 19:30 - 21:00

Mesto: Maribor, Slovenija

Bernarda Bobro, sopran
Tina Žerdin, harfa
Minoritska cerkev, Maribor
petek, 25. maj, 19.30
za IZVEN in KOMORNI CIKEL

V francoskem duhu!
Spored:
Eva Dell'Acqua: Villanelle
Gabriel Fauré: Impromptu za solo harfo, op. 86
Gabriel Fauré: izbor pesmi (priredbe T. Žerdin)
Slavko Šuklar: noviteta za solo harfo
Claude Debussy: izbor pesmi (priredbe T. Žerdin)
Carlos Salzedo: Pesem v noči za solo harfo
Maurice Ravel: Pet grških ljudskih napevov (priredba C. Salzedo)
Cena vstopnic: 14,00 €; 13,00 € - upokojenci; 11,00 € - invalidi; 8,00 € - mladina

Mariborsko sopranistko Bernardo Bobro in harfistko Tino Žerdin, ki prihaja iz Velenja, muzikalno bolj kot skupna domovina povezujejo in zaznamujejo vrhunsko glasbeno delovanje na najvišji mednarodni ravni, vpetost v glasbeno življenje Dunaja ter predanost operi.
Bernarda Bobro je po šolanju v Mariboru in Gradcu stopila na pot razvejane mednarodne kariere. Bila je članica dunajske Ljudske opere, nato je pričela nastopati v vodilnih vlogah v uglednih opernih hišah po celi Evropi in v Angliji. Med njenimi glasbenimi partnerji najdemo dirigente, kot so Nikolaus Harnoncourt in Claudio Abbado ter Christian Thielemann. Kot Violetta v Verdijevi La traviati je navdušila številne ljubitelje glasbe na mnogih uglednih odrih, denimo v Državni operi v Stuttgartu, na Dunaju ter v Covent Gardnu v Londonu. S svojim čistim glasom in nedojemljivo lahkotnostjo tudi v najbolj zapletenih pasažah blesti pri izvedbi baročne in klasicistične glasbe. Zaradi slogovne in glasovne okretnosti so njene interpretacije samospevov izredno občutene in niansirane.
Podobno lahkoten vtis daje muziciranje Tine Žerdin. Žerdinova nastopa kot solistka, komorna glasbenica in je tudi izredno iskana orkestrska harfistka ter redno sodeluje pri zasedbah, kot so Dunajski komorni orkester, orkester za staro glasbo Dunajska akademija, Haydnova filharmonija, orkester Tirolskih slavnostnih iger ter Dunajska državna opera in milanska Scala. Obe glasbenici se bosta uglasili za koncert samospevov izpod peresa skladateljev, ki so pisali v povsem francoskem duhu. Njihova dela, tudi tista, ki so v izvirniku namenjena klavirju, se v priredbah Tine Žerdin odlično prilegajo tudi harfi.

QR Code

 

Naslov
Vojašniški trg 2a
2000 Maribor, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 25 maj 2018 19:30 - 21:00
Pretežno oblačno

17°C

Celje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 83%

Veter: 11.27 km/h

  • 25 Maj 2018

    Razpršene nevihte 24°C 13°C

  • 26 Maj 2018

    Delno oblačno 23°C 12°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...