radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poletje v Bertokih!

Glasbeni dogodki
Datum: 05 julij 2018 20:30 - 26 julij 2018 23:00

Mesto: Bertoki, Slovenija

Kulturno športno društvo Samo Bertoki letos že 12. leto zapored prireja festival »Poletje v Bertokih«. Na vrtovih palače Panatoiopolo v Bertokih se bodo tudi letos zvrstili štirje večeri, ki bodo posvečeni različnim glasbenim zvrstem. Četrtkovi večeri v juliju bodo rezervirani za raznovrsten in kvaliteten izbor glasbe. Ne zamudite prvega večera, ki bo 5. julija s pričetkom ob 20.30. Vstop je brezplačen.

Festival »Poletje v Bertokih« bo letos organiziran že 12. leto zapored. Kulturno športno društvo Samo Bertoki je skozi vsa leta organiziranja sledilo glavnim namenom projekta, ki so ohranjati tradicionalnih šeg in navad slovenske Istre, oživeti kulturno dogajanje v Bertokih in seveda ponuditi občanom ter občankam celotne Mestne občine Koper možnost za kvalitetno preživljanje prostega poletnega časa v prijetnem ambientu na letnem vrtu pred palačo iz leta 1825 – Panatoiopolo.

Stalnica na programu bodo istrske in blues melodije, ki so se udeležencem festivala najbolj priljubile.

Producentka projekta Maja Tripar je povedala: »Festival Poletje v Bertokih je v vseh letih svojega obstoja dosegel nivo, ki ga uvršča med pomembnejše poletne prireditve na Obali. Organizatorji želimo vzdrževati kvaliteto ponujenega programa in za vsako leto pripravimo obiskovalcem nove in zanimive glasbene večere. V letošnji ediciji festivala bi izpostavila predvsem to, da vabimo k vpisu nove člane, ki bi radi ob dobri družbi naredili tudi nekaj za našo kulturo in tradicijo«.

Palača Panatoiopolo naj bi nastala 1825, zgradila pa naj bi jo koprska družina Gravisi, ki so jo uporabljali kot letno rezidenco. Pred palačo, ki je žal v slabem stanju, je krasen vrt, katerega so aktivisti KŠD Samo Bertoki počistili in sklenili, da mu posvetijo poletne četrtke. Panatojopolo je bi tudi povod za diplomsko nalogo Tabite Jerant.

Listine in stari žigi pričajo o obstoju pevskega – bralnega društva “Samo”, ki je bil ustanovljen leta 1907. Ime društva je bilo izbrano v čast prvemu slovenskemu knezu Samu, ki je slovenski narod popeljal v neodvisno kneževino Karantanijo. Društvo je povezovalo jedro zavednih domačinov, med njimi je bil najbolj dejaven zavedni slovenski učitelj Josip Bertok. Zaradi nadaljevanja tradicije in ohranitve spomina na pevsko – bralno in godbeno društvo so na občnem zboru 1. avgusta 1997 sprejeli sklep, da se društvo imenuje Kulturno društvo “Samo” Bertoki. Lani je društvo 2007 praznovalo 110 let obstoja.

Program »Poletja v Bertokih«:

 • 5. julij: »Irski večer«;
 • 12. julij: »Folk večer«;
 • 19. julij: »Blues večer«;
 • 26. julij: »Jazz večer«.

VSTOP PROST! ZBIRAMO PROSTOVOLJNE PRISPEVKE!

QR Code

 

Naslov
6000 Bertoki, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


 • Od 05 julij 2018 20:30 do 26 julij 2018 23:00
Delno oblačno

30°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 42%

Veter: 22.53 km/h

 • 21 Jun 2018

  Delno oblačno 30°C 15°C

 • 22 Jun 2018

  Plohe 19°C 11°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...