radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Zvočna kuhna

Razni dogodki
Datum: 22 september  2018 17:00 - 19:00

Festival Maribor med otroki
Vetrinjski dvor
sobota, 22. september, 17.00
Predstava in delavnica Petra Kusa
Vstopnine ni.

Zvočna kuhna je interaktivni zvočni performans za otroke, starejše od 5 let, in odrasle. V njej ne kuhamo jedi, temveč zvoke.
Ideja predstave je ustvariti okolje, v katerem avtor povezuje izkušnje svojih prejšnjih projektov – zvočnih predstav, v katerih je gledalca postavil v položaj, da »gleda« na gledališkem odru uprizorjen zvok in interaktivnih razstav, v katerih je gledalcem omogočil, da se razstavljenih instrumentov oz. zvoka »dotaknejo«. V predstavi se posveča prepletanju različnih vlog in načinov zaznavanja gledalca predstave, obiskovalca razstave in poslušalca koncerta. Projekt je tako zasnovan kot mešanica gledališko-lutkovne predstave in delavnice izdelovanja inštrumentov. Avtor v predstavi omogoča gledalcem, da v določenih delih z igranjem na različna zvočila tudi sami aktivno posežejo v dogajanje. Predstavo tako ne le gledajo/poslušajo, temveč v njej tudi sodelujejo in imajo z njo neposreden, fizičen stik.
Okvirna tema predstave Zvočna kuhna je sinestezija, povezava sluha z drugimi občutki, predvsem z okusom. Predstava vzpostavlja povezave med glasbo in gastronomijo, ki so prisotna v naših življenjih in kulturi, ter jih povzema v multisenzorialni gledališki izkušnji.
Dogajanje je umeščeno v kuhinjo, kamor so obiskovalci povabljeni kot gostje. Toda kuharski mojster je izgubil okus. Kako naj potem pripravlja hrano? Odkrije, da bi si lahko občutek okušanja nadomestil z ustvarjanjem in poslušanjem zvokov. Če dela glasbo, je to tako, kot da bi pripravljal in okušal hrano. Zato iz kuharja postane glasbenik in skladatelj, ki zdaj z enako strastjo »kuha« zvoke, uživa v njihovih neskončnih kombinacijah in se slasti v zvočni ekstazi. Njegova usta so postala ušesa.
Predstava sledi zaporedju in dramaturgiji bogatega zvočnega kosila in se konča z delavnico, na kateri se obiskovalci v kuhanju nekaterih zvočnih jedi preizkusijo še sami.
Od 5. leta starosti dalje.

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 22 september  2018 17:00 - 19:00
Oblačno

12°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 84%

Veter: 6.44 km/h

  • 23 Sep 2018

    Pretežno oblačno 20°C 10°C

  • 24 Sep 2018

    Razpršene nevihte 17°C 5°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...