radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Brez čebel ne bo življenja

knjiga cebeleVsaka tretja žlica hrane na tem svetu je odvisna od čebel, natančneje od opraševanja. Bolj ko so travniki onesnaženi ali pogosteje ko so košeni, manj je čebel. Se sploh zavedamo, kaj to pomeni za našo prihodnost in za vse nas?

Trije avtorji, ki smo zasnovali knjigo Brez čebel ne bo življenja, se tega vsekakor zavedamo. Kot svoje osebno poslanstvo smo si zadali, da to pomembno sporočilo doseže čim večje število ljudi.

Tako na našo pobudo že nekaj mesecev nastaja knjiga, kakršne še ni bilo. V njej bomo s pomočjo več kot 60 najpomembnejših imen s področja čebelarstva iz 30-tih držav osvetlili obravnavano tematiko iz različnih vidikov. Naš namen je ustvariti svojevrsten spomenik čebelam in čebelarjenju, ki bo na strokoven, obenem pa na povsem poljuden način vsem generacijam približal dejstvo, zakaj so čebele tako izjemno pomembne za naš planet in kaj lahko naredimo, da jih ohranimo za naše zanamce. Poleg tega bo knjiga jasen odgovor, zakaj potrebujemo svetovni dan čebel, ki ga bomo prvič praznovali 20. maja prihodnje leto.

V knjigi se bomo sprehodili skozi zgodovino čebelarjenja do današnjih metod dela s čebelami. Bralci bodo lahko spoznali vlogo čebel pri opraševanju, v kmetijstvu in v globalni proizvodnji hrane ter kaj lahko vsak izmed nas sam naredi za obstoj in preživetje čebele. Poleg tega bo v knjigi opisano tudi, kako čebelarijo na drugih kontinentih in s kakšnimi izzivi se srečujejo. V knjigi bo svoje mesto našlo tudi slovensko čebelarstvo, vsi podatki pa bodo podkrepljeni s kakovostnimi fotografijami.

Knjiga bo izšla hkrati v slovenskem in angleškem jeziku, saj si bomo prizadevali, da bo ob izidu postala »svetovna knjiga« in da bo dostopna v čim večih delih sveta.

Kako bo knjiga videti, si lahko ogledate tukaj. (https://issuu.com/medium_zirovnica/docs/brez_cebel_ni_zivljenja )

QR Code

fDeli
0
Pin It
Pretežno oblačno

-3°C

Celje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 91%

Veter: 6.44 km/h

  • 24 Jan 2018

    Delno oblačno 8°C -2°C

  • 25 Jan 2018

    Pretežno oblačno 9°C 0°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo