radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

22. Mednarodna likovna kolonija mladih umetnikov LindArt

V Lendavi se je zaključila 22. Mednarodna likovna kolonija mladih umetnikov LindArt, na kateri je letos sodelovalo šest umetnikov iz Hrvaške, Madžarske, Srbije in Slovenije. Novost letošnjega LindArta je bila tudi kolonija LindArt junior, ki je temeljila na grafičnih tehnikah, v njenem okviru pa je ustvarjalo devet udeležencev iz 6. do 9. razreda DOŠ I. Lendava. Obe koloniji sta se odvijali na nekdanji DOŠ II. Lendava, kjer je včeraj, 14. julija, na dan zaključka kolonije LindArt junior, potekala tudi priložnostna razstava nastalih del. Razstavo je odprla umetnostna zgodovinarka dr. Katarina Mohar, med udeleženci pa sta najbolj prepričali Ivana Bajcer iz Hrvaške in Maša Mlinarič iz Slovenije.

Letos so pod umetniškim vodstvom Dubravka Baumgartnerja, ki je zadnja leta gonilna sila LindArta in drugega bogatega likovnega dogajanja v Lendavi, v parih ustvarjali Suzana Vulović iz Srbije in Mario Romoda iz Hrvaške, Ivana Bajcer iz Hrvaške in Maša Mlinarič iz Slovenije ter Laura Hosszú z Madžarske in Alja Košar iz Slovenije. Na LindArt junior pa so sodelovali šestošolci DOŠ I. Lendava Luka Činč, Lana Čizmašija, Lea Goričanec, Črtomir Kelenc, Rory Milaković in Tija Sakač, Nejc Nagy iz sedmega razreda DOŠ I. Lendava ter Rika Milaković in Jan Nagy iz devetega razreda DOŠ I. Lendava. Njihova mentorica je bila Dora Bakek iz Hrvaške.

LindArt je poseben po ustvarjanju v parih, likovni umetniki namreč običajno ustvarjajo samostojno v svojih ateljejih in niso vajeni timskega dela, na koloniji LindArt pa vsak izžreba svojega umetniškega partnerja. Tako se preizkusijo v delu v tandemu, ki terja od njih obilo inovativnega razmišljanja in ustvarjalnosti. Nekateri pari so nad izkušnjo tako navdušeni in kompatibilni, da tudi kasneje sodelujejo in skupaj razstavljajo. Namen delavnice LindArt junior pa je tudi iskanje talentov; bodočih akademikov ali likovnih pedagogov.

Doslej se je kolonije udeležilo nekaj več kot 120 mladih ustvarjalcev iz različnih koncev sveta: Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Slovaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Italije, Romunije, Avstrije, Francije, Izraela, Poljske, Čila, Španije, Nemčije, Irske, Kanade, Brazilije, Latvije, ZDA, Japonske, Singapurja, Moldavije, Tajske, Argentine, Velike Britanije itd.

otvoritev 1

otvoritev 2

otvoritev 3

mednarodna likovna kolinija

(Od leve proti desni) kustos GML Dubravko Baumgartner, umetniki Maša Mlinarič, Mario Romoda, Suzana Vulović, Ivana Bajcer, Alja Košar, Laura Hosszú, umetnostna zgodovinarka dr. Katarina Mohar in Petra Banfi, predsednica krajevne skupnosti Kapca (Foto: Tomaž Galič)

QR Code

fDeli
0
Pin It
Pretežno oblačno

-3°C

Celje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 91%

Veter: 6.44 km/h

  • 24 Jan 2018

    Delno oblačno 8°C -2°C

  • 25 Jan 2018

    Pretežno oblačno 9°C 0°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo