radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Župan za 105. rojstni dan obiskal sestro Maro Vampelj

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je za 105. rojstni dan obiskal sestro Maro, Marijo Vampelj, ki je članica redovne skupnosti Frančiškank Marijinih misijonark v župniji svete Cecilije v Celju.

Sestra Mara Vampelj zadnjih nekaj let že tradicionalno ob rojstnem dnevu nazdravi tudi z županom Bojanom Šrotom. Letos so ji ob visokem osebnem jubileju čestitali tudi podpredsednik krajevne skupnosti Pod Gradom Sašo Farčnik, predstavnica Rdečega križa Majda Pirnat in predstavnica župnijske Karitas Sonja Slamnik.

zupan mara vampelj

V Celju živi pet let. Na začetku svoje poti je kot sestra delovala v Italiji, konec sedemdesetih let pa se je vrnila v Slovenijo in delovala v Cerkljah, Mariboru, Lescah in Ljubljani. Posvečala se je bolnikom in opravilom doma. Leta 1997 je obiskala Sveto deželo in šla pri svojih 85-tih letih na misijon v Bosno, kjer so sestre odprle skupnost z namenom, da bi vlivale pogum beguncem, ki so se vračali in jim pomagale pri izgradnji in obnovi domov po vojni. Leta 2002 se je vrnila v Slovenijo in prišla v skupnost starejših sester v Lesce, pri svojih 99-ih letih pa se je preselila v Celje. Poleg svojega visokega jubileja letos obeležuje tudi 76 let redovnega življenja.

QR Code

fDeli
0
Pin It
Oblačno

0°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 68%

Veter: 11.27 km/h

  • 20 Mar 2018

    Oblačno 0°C -3°C

  • 21 Mar 2018

    Pretežno oblačno 3°C -3°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo