radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Mednarodni dan mladih in začetek kampanje Partycipiraj

Kampanja Partycipiraj je osrednja kampanja Mladinskega sveta Slovenije, krovne mladinske organizacije v Sloveniji, za spodbujanje mladih k aktivnemu življenju. S kampanjo bomo mlade spodbujali, da se aktivirajo tako športno kot tudi družbeno in odločanje o svoji prihodnosti prevzamejo v svoje roke. S kampanjo bomo med mladimi dosegali premike iz njihove cone udobja, jim predstavili različne oblike aktivacije in jih skozi različne aktivnosti tudi spodbujali, da se v njih udejstvujejo. Ker smo mladi prihodnost družbe in je to moč slišati v vsakem političnem nagovoru, je prav, da se mladim tudi prisluhne in se jih upošteva. Da pa bomo mladi pri tem čim bolj uspešni in učinkoviti, moramo biti primerno informirani, opolnomočeni in motivirani za aktivno udejstvovanje v družbi.

partycipiraj 1

Kampanja bo potekala na lokalnem in nacionalnem nivoju v okviru različnih aktivnosti. Mlade bomo k aktivnemu življenju spodbujali preko terenskih aktivnosti, aktivnosti na družbenih omrežjih in s pomočjo ambasadorjev kampanje. Prav tako pa bodo mladi lahko sodelovali tudi v nagradni igri, v kateri bodo objavljali slike med svojo športno aktivnostjo in jih označili z oznako #zganise in #partycipiraj.

Tin Kampl: "Mladinski svet Slovenije želi s kampanjo opozoriti na težak položaj mladih in jim hkrati sporočiti, da je bilo dovolj teka za vozom in drobtinic oblastnikov. Čas je, da se mladi zganemo in prevzamemo vajeti voza v svoje roke. Kampanja Partycipiraj tako opozarja, da moramo mladi biti aktivni na vseh področjih: športnem, kulturnem, družbenem, ekonomskem in političnem. Mladi zganimo se in partycipirajmo!"

Katarina Braniselj: "Po mojih izkušnjah je aktivno življenje pot do zadovoljstva. Če smo vpeti v dogajanje okrog sebe in če smo aktivni-- bodisi kot prostovoljci, kako drugače družbeno, bodisi športno in tu premikamo svoje lastne meje, četudi rekreativno in z malimi koraki -- krepimo samozavest, sebe spoznavamo v novih situacijah, se zato bolje poznamo in smo na koncu tudi lažje kos izzivom, ki jih danes prinaša življenje. Sama, na primer, najboljše ideje in rešitve dobim in premeljem med tekom."

Toni Cahunek: "Zdaj, ko ste mladi, imate čas, da se aktivirate na različnih področjih in s tem naredite nekaj zase in tudi za okolje, v katerem živite. Ključno je, da se premaknete iz cone udobja, saj je slednja največji sovražnik kreativnosti in napredka. Vedno moraš iti korak dlje od tistega, kar misliš, da si sposoben. Huje kot to, da vam spodleti, je če ste predolgo ujeti v status quo. Možgani delujejo podobno kot mišice, z vadbo jih krepimo – zato naj vas ne bo strah težavnih situacij in izzivov."

tibor voros katarina braniselj toni cahunek tin kampl

Podpredsednik MSS Tibor Voroš, ambasadorka Katarina Braniselj, ambasador Toni Cahunek, predsednik MSS Tin Kampl

Med ključne dejavnike za nizko participacijo mladih v Sloveniji lahko uvrstimo:

 • Pomanjkanje znanja in odsotnost razpravljanja o političnih temah
 • Nezaupanje in odpor mladih do politikov in politike
 • Nizek interes in motivacija mladih za politiko

MSS za povečanje participacije mladih predlaga:

 • Spodbujanje demokratičnih procesov in participacije v osnovnih in srednjih šolah ter uvedba državljanske vzgoje.
 • Uvedbo mladinskih kvot na kandidatnih listah.
 • Znižanje starostne meje za pridobitev volilne pravice
 • Uvedba e-volitev.

QR Code

fDeli
0
Pin It
Sneg

-2°C

Celje

Sneg

Vlažnost: 97%

Veter: 22.53 km/h

 • 22 Feb 2018

  Sneg 0°C -1°C

 • 23 Feb 2018

  Sneg 0°C -1°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo