radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Martinovanje ob zvenu godb

Na Martinovo soboto, 11. novembra 2017, je v Ormožu potekalo 22. tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Zveze slovenskih godb, Občine Ormož in Glasbene šole Ormož. Na tekmovanju, ki spodbuja kvaliteto izvajanja programov zabavne glasbe za pihalne orkestre in godbe, je nastopilo 10 slovenskih godb z več kot 500 godbeniki, ocenjevala pa jih je strokovna žirija, ki sta jo sestavljala dirigenta Boštjan Dimnik in Mitja Dragolič.

Na tekmovanju je sodelovalo deset godb: PGD Pihalna godba Lovrenc na Pohorju, Godba na pihala Središče ob Dravi, Pihalni orkester občine Šentilj- Paloma, Društvo Pihalni orkester sv. Anton, Mestni pihalni orkester Škofja Loka, Kulturno društvo Pihalni orkester Izola, KD Mengeška godba in Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer. Strokovna žirija je desetim tekmujočim pihalnim orkestrom in godbam podelila pet zlatih plakat s pohvalo in pet zlatih plaket. Godbe so tekmovale v treh kategorijah, ki so zastavljene na podlagi številčnosti na odru. Najbolje ocenjene godbe posameznih kategorij so poleg priznanja prejele tudi pokale absolutnega zmagovalca svojih kategorij – Pokal Vinka Štrucla.

Nagrajenci v posameznih kategorijah, ki so prejeli zmagovalne pokale in posebne nagrade, so Mestni pihalni orkester Škofja Loka (do 34 nastopajočih članov), ki ga umetniško vodi Roman Grabner, Pihalni orkester občine Šentilj-Paloma (od 35 – 40 nastopajočih članov), ki mu dirigira Janez Kopše in KD Mengeška godba (nad 41 nastopajočih članov), ki jo vodi Dimitrij Lederer. Nagrade so jim podelili direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti mag. Marko Repnik, župan občine Ormož Alojz Sok in predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, Milan Brglez.

V skupnih nastopih so godbe zaigrale naslednje skupne koračnice: Vinko Štrucl – Vivat Holermus, kjer je godbam dirigiral Slavko Petek; Emil Glavnik – Gremo na Štajersko pod taktirko dirigentov Rada Munde in Mirka Orlača ter koračnico Draga Lorbka – Slovenci, ki sta jo dirigirala Janez Kopše in Simon Novak.

menges

Mengeška godba

skupni nastop

Skupni nastop

nagrajenci

Nagrajenci

QR Code

Pin It
Pretežno oblačno

16°C

Celje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 94%

Veter: 11.27 km/h

  • 19 Jul 2018

    Pretežno sončno 28°C 15°C

  • 20 Jul 2018

    Delno oblačno 28°C 13°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...