radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Novo mesto, 19.05.2017

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 183 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba huje poškodovala, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj požiga, grožnje, vlomov in tatvin.

V nesreči poškodovana dva udeleženca, eden huje
Krški policisti so bili ob 12.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti med Sevnico in Krškim, pri naselju Gunte. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 64-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 32-letna voznica. V nesreči se je 64-letni povzročitelj iz Hrvaške huje poškodoval, 32-letna voznica pa je utrpela lažje poškodbe. Oba so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,42 miligramov alkohola. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Večkratnemu kršitelju zasegli avtomobil
Med kontrolo prometa so črnomaljski policisti okoli 20.30 pri Ručetni vasi ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je z vožnjo po levi strani vozišča ogrožal ostale udeležence v prometu, na vozilu pa ni imel nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,70 miligramov alkohola. Neregistriran in nezavarovan Renault 5 so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za vse ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2820 evrov.

Sum požiga
Metliške policiste je oškodovanec obvestil, da naj bi v noči na 18. 5. nekdo poskušal zažgati njegov gostinski lokal v Metliki in mu povzročil škodo. Policisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah naj bi neznanec v objekt vrgel gorečo plastično posodo z vnetljivo snovjo. Ogenj je poškodoval tla terase, nadstrešek in steno objekta. Škode je za okoli 400 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja požiga.

Nezkonito prestopil državno mejo
Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so brežiški policisti v bližini kraja Ribnica dopoldne izsledili in prijeli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

fDeli
0
Pin It
Pretežno oblačno

1°C

Celje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 76%

Veter: 0.00 km/h

  • 22 Jan 2018

    Pretežno oblačno 4°C -3°C

  • 23 Jan 2018

    Delno oblačno 6°C 0°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo