radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 19.05.2017

policija splosniV preteklih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 208 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 52 dogodkov, s področja javnega reda in miru 53 dogodkov in s področja prometne varnosti 79 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 roparsko tatvino, 3 tatvine in 5 vlomov ter poškodovanje tuje stvari.
S področja prometne varnostni so obravnavali 13 prometnih nesreč, v kateri je nastala materialna škoda, 9 nesreč v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe ter prometno nesrečo v kateri je peška utrpel hude poškodbe. Kršiteljema cestno prometnih prepisov sta bili zaseženi tudi dve vozili, zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bila pridržana ena oseba.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 20 krat na javnem kraju.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami:
18. 5. 2017 nekaj pred 19. uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o prometni nesreči s poškodbami v Šmarci (Kamnik). Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da se je mladoletni voznik z neregistriranim motornim kolesom znamke Yamaha vozil po pločniku v naselju Šmarca iz smeri Kamnika proti Nožicam, pri tem pa trčil v peško, ki je takrat hodila po pločniku. Peška je v nesreči utrpela hude poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v KC Ljubljana.

Roparska tatvina:
18. 5. 2017 nekaj pred 12. uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o roparski tatvini v Centru Ljubljane. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno da je za zdaj še neznana storilka pristopila do prodajnega kioska in od prodajalke z grožnjami zahtevala gotovino. Zaradi sprožitve alarmne naprave je storilka nato s kraja pobegnila, odtujiti ni uspela ničesar. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo predvsem v smeri identifikacije osumljenke.

Požar Logatec:
19. 5. 2017 nekaj po 3. uri je bil OKC PU Ljubljana obveščen o požaru na gospodarskem objektu na Zaplani. Po prvih ugotovitvah je zagorelo gospodarsko poslopje (žaga) velikosti 50 x 20 m. Požar so gasilci pogasili, policisti pa so kraj zavarovali do jutra, ko so kriminalisti pričeli z ogledom. Vzrok in ostale okoliščine kriminalisti tako še preiskujejo.

Prometna nesreča z lažjimi poškodbami in udeležbo otroka – poziv očividcem:
Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste so včeraj, 18. 5. 2017 okoli 18.10 ure na Kavčičevi ulici v Ljubljani obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila znamke VW Passat in otrok, ki je takrat prečkal vozišče Kavčičeve ulice po semaforiziranem prehodu za pešce. Voznik je trčil v pešca, ki je utrpel lažje poškodbe.

Naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah prometne nesreče, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali Policijsko postajo Ljubljana Moste ((01) 586 76 00), ali pokličejo na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200.

Maja Ciperle Adlešič
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana
 

QR Code

fDeli
0
Pin It
Sneg

-2°C

Celje

Sneg

Vlažnost: 97%

Veter: 22.53 km/h

  • 22 Feb 2018

    Sneg 0°C -1°C

  • 23 Feb 2018

    Sneg 0°C -1°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo