radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Maribor, 19.05.2017

policija splosniKolesar je umrl zaradi srčnega infarkta
6. 5. 2017 smo vas obvestili, da je v prometni nesreči v naselju Šober, proti Urbanu, umrl 48-letni kolesar, ki ni uporabljal zaščitne čelade. Pomočnik komandirja Postaje prometne policije Maribor Anton Vinko je takrat zainteresiranim medijem podal tudi izjavo.

17. 5. 2017 smo iz UKC Maribor prejeli obvestilo, da je kolesar umrl zaradi srčnega infarkta in ne za posledicami prometne nesreče. Zaradi opisanega tega dogodka ne bomo šteli kot prometno nesrečo IV. kategorije. Pristojnemu tožilstvu bomo podali poročilo.

V letošnjem letu se je na območju PU Maribor zgodilo 9 prometnih nesreč IV. kategorije, v katerih je umrlo 10 ljudi. Lani se je do 20. 5. 2016 zgodilo 9 takih nesreč, v njih pa je umrlo 9 ljudi.

Delavec zanetili požar
Včeraj okoli 16.30 je izbruhnil požar v stanovanju na Marčičevi ulici v Mariboru. V požaru, ki so ga pogasili mariborski poklicni gasilci, je zgorel oplesk. Materialna škoda znaš okoli 10.000 evrov.

Policisti so ugotovili, da je 56-letni delavec podjetja iz okolice Maribora včeraj polagal hidroizolacijo s plinskim gorilnikom. Ob tem je pričel tleti lesen podboj vrat v kuhinji, ki se je popoldan, ko ni bilo nikogar doma vnel in zagorel.

Policisti bodo delavca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti po čl. 314/3 Kazenskega zakonika.

Dvotedenska akcija za izboljšanje varnosti kolesarjev
Policija kot vedno sodeluje v nacionalni preventivni akciji za večjo varnost kolesarjev, ki tokrat poteka med 15. in 28. 5. 2017.

Med akcijo so policisti PP Maribor II v sredo, 17. 5. 2017, okoli 19. ure na Ljubljanski ulici v Mariboru ustavili 41-letnega kolesarja z območja Maribora, ker se je s kolesom peljal po napačni strani kolesarske steze. V postopku so ga preizkusili z indikatorjem alkohola, ki je po pravilni uporabi pokazal, da je imel kolesar v organizmu 1,14 mg/l alkohola. Na kraju so mu izrekli globo v znesku 1.240 evrov.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi

QR Code

fDeli
0
Pin It
Pretežno oblačno

1°C

Celje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 76%

Veter: 0.00 km/h

  • 22 Jan 2018

    Pretežno oblačno 4°C -3°C

  • 23 Jan 2018

    Delno oblačno 6°C 0°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo