radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 19.05.2017

policija splosniV prometni nesreči blizu Sela na Ajdovskem huje poškodovan 34-letni motorist
Danes, 19. maja 2017 ob 12.35 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti Vrtovin – Selo (Občina Ajdovščina) in v kateri je bil poškodovan voznik motornega kolesa. Po prvih ugotovitvah je 34–letni motorist vozil po cesti iz Vrtovina proti Selu. Med vožnjo mu je pred naseljem Selo (z njegove desne strani) pred motorno kolo skočila divjad (srna). Motorist se je hotel umikati, vendar je kljub temu z motornim kolesom zadel divjad in nato posledično padel po vozišču. Zaradi padca je bil omenjeni voznik motornega kolesa predvidoma huje telesno poškodovan (sum zloma goleni). Kasneje so mu na kraju zdravniško pomoč nudili reševalci, ki so ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Posredovali so tudi gasilci GRC Ajdovščina. Za odvoz kadavra s kraja prometne nesreče so poskrbele druge pristojne službe. Prometni policisti bodo glede vseh ugotovljenih dejstev s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Kobariškem se je lažje poškodovala jadralna padalka iz Švice
Včeraj, 18. maja 2017 ob 12.33 uri, je bila Policija obveščena, da se je na območju naselja Drežnica (Občina Kobarid) poškodovala jadralna padalka. Ugotovljeno je bilo, da je 58–letna jadralna padalka, državljanka Švice, v dopoldanskih urah z jadralnim padalom (znamke Nova) samostojno poletela z vzletišča na Krasjem vrhu nad Drežnico in po opravljenem poletu kasneje pristala na travniku blizu Drežnice. Tuja jadralna padalka se je poškodovala med pristankom na travniku v bližini Drežnice, kjer se je po sedanjih ugotovitvah prehitro spustila z višine približno 1,5 metra in pri padcu utrpela lahke telesne poškodbe (udarec v predel hrbta oz. desnega ledvenega dela in v desno zapestje). Kasneje so ji pomoč nudili domačini vse do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin na kraj, ki so jo zdravniško oskrbeli in jo nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti PP Bovec bodo v zvezi z varnostnim dogodkom glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Tolminskem starejšemu mladoletniku iz tujine zasegli rastlinske delce, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo
Včeraj, 18. maja 2017 v večernih urah, so policisti v enem od kampov na Tolminskem obravnavali kršitev s področja prepovedanih drog. Tolminski policisti so v zvezi z omenjeno zadevo zasegli posušene delce rastline, za katere utemeljeno sumijo, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zaseženo delce rastline so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper starejšega mladoletnika, državljana Kazahstana, podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Neznanec v Vrtojbi vlomil v tovorno vozilo
Včeraj, 18. maja 2017 okoli poldneva, so policiste obvestili o vlomu na območju Vrtojbe. Ugotovljeno je bilo, da je 42–letni voznik tovornega vozila (ljubljanskih registrskih številk) v omenjenem kraju parkiral tovorno vozilo (območje nekdanjega mednarodnega prehoda) in se nato peš odpravil do bencinskega servisa. Ko se je po nekaj minutah vrnil, je najprej opazil neznanca, ki je zapustil kabino njegovega tovornega vozila in zbežal (v smeri Republike Italije). Nepridiprav je med begom odvrgel tudi dva mobilna telefona, ki ju je pred tem odvzel iz kabine tovornega vozila. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči v Kromberku pri Novi Gorici udeleženi dve vozili
Včeraj, 18. maja 2017 nekaj minut po 12. uri, so policiste obvestili o prometni nesreči v Kromberku pri Novi Gorici zaradi izsiljevanja prednosti in v kateri sta bili udeleženi dve motorni vozili (kombi in tovorno vozilo s polpriklopnikom). Ugotovljeno je bilo, da je 33–letni voznik kombija pri vzvratni vožnji s parkirišča z zadnjim delom zadel v polpriklopnik tovornega vozila, ki ga je vozil 30–letni voznik). Prometni policisti so 33-letnemu povzročitelju zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 56. člena navedenega zakona) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči v okolici Idrije lažje poškodovana voznica osebnega vozila
Včeraj, 18. maja 2017 v popoldanskih urah, o policiste obvestili o prometni nesreči II. kategorije v okolici Idrije in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bili, da je voznica osebnega avtomobila vozila po glavni cesti iz smeri Godoviča proti Idriji in med vožnjo (v Zali) na ravnem delu ceste zapeljala preveč desno in z vozilom zadela v kamnito brežino ob cesti. V prometni nesreči je bila voznica predvidoma lažje telesno poškodovana, kasneje ji je bila nudena zdravniška pomoč s strani reševalcev ZD Idrija. Policistom in reševalcem so pomoč nudili tudi gasilci PGD Idrija.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

fDeli
0
Pin It
Sneg

-2°C

Celje

Sneg

Vlažnost: 97%

Veter: 22.53 km/h

  • 22 Feb 2018

    Sneg 0°C -1°C

  • 23 Feb 2018

    Sneg 0°C -1°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo