radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 17.07.2017

policija splosniV preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 410 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 117 dogodkov, s področja javnega reda in miru 160 dogodkov in s področja prometne varnosti 150 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 roparsko tatvino, 16 tatvin, 10 vlomov in 5 poškodovanj tuje stvari.
S področja prometne varnostni so obravnavali 22 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda in 11 nesreč, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih prepisov je bilo zaseženih 11 vozil.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 52 krat na javnem kraju in 22 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 5 kršiteljev.

Vlomi v objekte:
Policisti so bili obveščeni o 10 vlomih, od tega je v 1 primeru ostalo pri poskusu. Neznanci so tako na območju Ljubljane vlomili v tri stanovanjske hiše, od koder so odtujili nakit, gotovino in tehnične predmete, lastnikom pa povzročili za nekaj sto evrov materialne škode. V hišo so neznanci vlomili še v Grosupljem, od koder pa niso uspeli odtujiti ničesar, saj so bili prepodeni s strani stanovalca. V Ljubljani so neznanci vlomili še v dve kleti, v enem primeru so odtujili kolo, v drugem pa kamp opremo. V Kočevju je bilo vlomljeno v prodajalno, odtujeni sta bili motorni žagi, iz skladišča v Ljubljani pa je bilo odtujeno orodje.

Prijet osumljenec vloma:
17. 7. 2017 okoli polnoči so bili policisti PU Ljubljana obveščeni v vlomu v prodajalno ob Šmartinski cesti v Ljubljani. Ob posredovanju na kraju je bilo ugotovljeno, da je pred tem 39-letni osumljenec vlomil v prodajalno ter odtujil nekaj predmetov (2 jakni, skiro, parfume), ki jih je skril v predprostoru, sam pa skušal zapustiti objekt. Pri izhodu pa je bil prijet s strani uslužbenca varnostne službe. Policisti so 39-letniku odvzeli prostost in ga bodo po vseh zbranih obvestilih privedli na pristojno sodišče.

Za posledicami prometne nesreče umrl pešec:
27. 6. 2017 smo v pregledu dogodkov PU Ljubljana poročali o prometni nesreči s hudimi poškodbami. 15. 7. 2017 pa so bili policisti obveščeni, da je udeleženec nesreče umrl.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami:
26. 6. 2017 okrog 17.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Vrhniki, v kateri je bil udeležen pešec. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 53-letni voznik kombiniranega vozila Fiat Ducato na vozišču bencinskega servisa pri vzvratni vožnji trčil v 67-letnega pešca, ki je v tistem trenutku stopil za vozilo. Pešec je pri trčenju padel po vozišču in se poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v ljubljanski klinični center. Po podatkih policije je utrpel hude telesne poškodbe. Policisti zbirajo obvestil zaradi podanih sumov kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Prijeta osumljenka tatvine:
15. 7. 2017 okoli 17.30 ure so bili policisti obveščeni o tatvini v Centru Ljubljane. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da se je 36-letna osumljenka (drž. Hrvaške) skupaj z za zdaj še neznano drugo osumljenko zadrževala v skupini turistov, ki so si v Centru Ljubljane ogledovali znamenitosti. Med tem sta osumljenki oškodovanki odrli nahrbtnik (ki ga je imela na hrbtu) ter ji iz njega odtujili denarnico. Dogodek so opazili mimoidoči in nato tudi odškodovana. Osumljenko so uspeli zadržali do prihoda policistov, medtem ko je druga osumljenka s kraja pobegnila. Policisti so 36-letnico prijeli in bodo zoper njo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo. Oškodovanki (drž. Južne Koreje) je bila denarnica vrnjena.

Roparska tatvina:
16. 7. 2017 nekaj pred 23. uro je bil OKC PU Ljubljana obveščen o roparski tatvini na Neubergerjevi ulici v Ljubljani. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da sta za zdaj še neznani osebi (moški in ženska) naročila pizzo na naslov omenjene ulice. Ko je zaposleni na naslovu dostavil pizzo ga je čakala ženska, medtem ko ga je moški večkrat udaril ter mu iztrgal denarnico. Po dejanju sta oba peš pobegnila neznano kam. Z dejanjem je bil oškodovan za nekaj sto evrov. V zvezi kaznivega dejanja policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Maja Ciperle Adlešič
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana

QR Code

Pin It
Oblačno

18°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 64%

Veter: 0.00 km/h

  • 24 Apr 2018

    Razpršene plohe 22°C 10°C

  • 25 Apr 2018

    Pretežno sončno 25°C 10°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo