radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Med vikendom dva voznika zelo prehitra, spet več tudi pijanih

prometna policijaGorenjski policisti so med vikendom poostrili nadzor v prometu, poleg rednih kontrol pa sta bila izvedena še dva poostrena nadzora.

V poostrenem nadzoru, ki je v petek popoldan potekal na območju Preddvora in Jezerskega, so kranjski policisti s kranjskimi redarji nadzirali predvsem, kako udeleženci upoštevajo predpise glede hitrosti vožnje. Skupaj so ugotovili 30 prekoračitev hitrosti vožnje, pet udeležencev ni uporabljajo varnostnega pasu, eden je med vožnjo uporabljal mobilni telefon, odvzeli so tudi ene registrske tablice, ki niso pripadale kontroliranemu vozilu, en voznik ni upošteval talnih označb na vozišču, še eden pa je bil pod vplivom alkohola (0,38 mg/l). Med ugotovljenimi kršitvami v nadzoru je izstopala predvsem prekoračitev hitrosti vožnje voznika, ki je pri omejitvi 50 km/h vozil s hitrostjo 87 km/h.

Še bolj pa je dovoljeno hitrost vožnje na cesti v naselju včeraj ponoči prekoračil voznik osebnega avtomobila v Retnjah pri Tržiču, ki je pri omejitvi 50 km/h vozil še enkrat hitreje od dovoljene hitrosti oziroma kar 108 km/h. Na istem mestu so policisti isto noč obravnavali tudi voznika tovornega vozila, ki je vozil s hitrostjo 76 km/h. Voznika, ki je avtomobil vozil s hitrostjo 108 km/h, so policisti v preteklosti že dvakrat obravnavali zaradi prehitre vožnje, v tem postopku pa so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bo zaradi prekrška obravnavan na okrajnem sodišču. Drugemu vozniku pa so zaradi prehitre vožnje izdali plačilni nalog.

Hitrost je med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami in je povezana tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje pravil o prednosti. Zato apeliramo na voznike, naj bodo dosledni pri upoštevanju omejitev hitrosti, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo in je pri trčenju v otroka, pešca ali kolesarja lahko usodna že majhna prekoračitev.

Poleg hitrosti so gorenjski policisti iz prometa preko vikenda izločili tudi več voznikov pod vplivom alkohola. Po tri so iz prometa izločili radovljiški (0,31; 0,68 in 0,70 mg/l alkohola) in kranjski policisti (0,38; 0,66 in 0,98 mg/l alkohola), enega pa še gorenjski prometni policisti (0,38 mg/l).

Vsaka udeležba v prometu pod vplivom alkohola je nevarna, saj s tako odločitvijo vozniki svoje cilje, da bi nekam prišli, zavestno postavijo pred vse ostalo in jim je pomembno samo, da se bodo pripeljali od ene do druge točke. To je zelo tvegano in ogrožajoče za vse, s katerimi se na poti srečajo. Zato apeliramo nanje, naj se ne odločijo za vožnjo, ko so pili alkohol in naj si raje zagotovijo nadomestni prevoz.

V naravnem okolju pa so udeležence z nadzorniki triglavskega narodnega parka in lovci, kontrolirali blejski policisti in policisti konjeniki. V nadzoru so ugotovili dve kršitvi predpisov o ohranjanju narave – v obeh primerih je šlo za nedovoljeno parkiranje – iz prometa so izločili po en neregistriran avtomobil in motorno kolo, ki ni bilo tehnično brezhibno, v še enem primeru pa so zasegli snov, ki je zelo verjetno prepovedana droga.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji policijski inšpektor

QR Code

Pin It
Oblačno

18°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 64%

Veter: 0.00 km/h

  • 24 Apr 2018

    Razpršene plohe 22°C 10°C

  • 25 Apr 2018

    Pretežno sončno 25°C 10°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo