radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Novo mesto, 17.07.2017

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 169 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 534 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl motorist, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 25 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi 39 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu in sprožitev signalno varnostnih naprav.

Kršitelju zasegli avtomobil
Novomeški policisti so v noči na 16. 7., med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti, ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,75 miligramov alkohola. Renault megane so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
V okoli Podturna pri Dolenjskih Toplicah je 14. 7. popoldne nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil nahrbtnik in torbico z dokumenti, denarjem, prenosnim telefonom in ključi. Državljana Švice je oškodoval za 2500 evrov.

V noči na 15. 7. je neznanec s parkirnega prostora pred zidanico v kraju Zagorica, v občini Mirna, odtujil osebni avtomobil Volkswagen golf plus 1,2 TSI, sive barve, letnik 2010, registrskih oznak NM MS 003.

V kraju Gorica na območju Krškega je 15. 7. zvečer neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnike oškodoval za 3000 evrov.

16. 7. v večernih urah je v kraju Malence na območju Krškega nekdo iz stanovanjske hiše odtujil denar, dve pištoli in naboje. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V noči na 16. 7. je v Artmanji vasi na območju Trebnjega nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnico je oškodoval za 1500 evrov.

Oškodovanci iz Dolenjskih Toplic so po prihodu z dopusta ugotovili, da je v času njihove odsotnosti nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Škode je za okoli 2500 evrov.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Pin It
Oblačno

18°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 64%

Veter: 0.00 km/h

  • 24 Apr 2018

    Razpršene plohe 22°C 10°C

  • 25 Apr 2018

    Pretežno sončno 25°C 10°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo