radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Koper, 17.07.2017

policija splosni14. 7.
Ob 14.42 je 54-letni voznik v Ilirski Bistrici izgubil oblast nad osebniam avtomobilom in trčil v betonske robnike ter prometni znak v rondoju. Preizkušen je bil z alkotestom, ki je pokazal 1,03 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola.

Popoldan so v Ankranu domačinu zasegli skuter Gilera Runner, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog. V Kopru pa so ustavili voznika motornega kolesa z ukradeno registrsko tablico, 18-letni voznik ni imel vozniškega dovoljenja, odrejen strokovni pregled pa je odklonil. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

V Luciji so izpred stanovanjskega bloka ukradli zaklenjen moped znamke Gilera Runner RST 50, reg. št. KPJE-23, vreden 700 evrov. Ob 1.45 ponoči nas je poklical lastnik in povedal, da je našel svoje vozilo pred lokalom v Izoli. Policisti so na kraju identificirali fanta z okolice Kopra, ki je ukradel moped. Vozilo so vrnili lastniku, 19-letniku, ki je ukradel moped, pa sledi kazenska ovadba.

Ob 20.59 smo dobili obvestilo, da moški pretepa punco na nadvozu čez Sermin proti Ankaranu. Policisti so opisano vozilo ustavili v Kopru. Ugotovili so identiteto šestih oseb iz Novega mesta, nihče pa ni želel povedati, kaj se je dogajalo. Vozniku so izdali plačilni nalog zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov (Zprcp-1 čl. 59/5 in 16/5).

15. 7.
V eni od restavracij v Portorožu je nekdo iz predala pisalne mize ukradl kuverto s 1400 evri izkupička. Policisti zbirajo obvestila.

V Luciji so iz garažnih prostorov ukradli gorsko kolo KTM Score RC 4.0 bele barve, vredno 2000 evrov.

Popoldan je moški z okolice Hrastnika pred lokalom v Žusterni vinjen žalil goste in osebje. V postopku je policistom izjavil, da se bo vrnil na kraj in nadaljeval s prekrškom, zato so zanj odredili pridržanje. Sledi mu plačilni nalog.

Ob 18.35 smo dobili obvestilo, da v Kopru na Ankaranski cesti moški pretepa žensko. Policisti so na kraju informacijo potrdili. Pretepeno žensko so odpeljali v SBI, saj je bila poškodovana. Moškega so pridržali in mu odredili strokovni pregled. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilništva (po 157/II KZ). Izrekli so mu tudi ukrep prepovedi približevanja.

16. 7.
Nekaj čez polnoč so policisti v Strunjanu ustavili 34-letno voznico osebnega avtomobila z okolice Kopra. V postopku je bilo ugotovljeno, da registrska tablica ni bila izdana za to vozilo, registracija vozila je potekla 30.7.2016. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.24 mg/l. Zaradi suma, da vozi pod vplivom mamil, je bil opravljen hitri test za prepoznavo simptomov, ki je bil pozitiven na amfetamine in opiate, zato so ji odredili še strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonila. V nadaljevanju so ji zasegli manjši PVC ter dva manjša papirnata zavitka z manjšo količino rjave prašnate snovi, za katero se sumi da gre za prepovedano drogo heroin. Sledi ji hitri postopek po 33/II ZPPPD in obdolžilni predlog.

Ob 3. uri so v Luciji ustavili 45-letnega voznika iz Sežane, kateremu je alkotest pokazal 0.63 mg/l. Pri preverjanju je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Na Ravbarkomandi je okoli 5. ure nekdo prebudil državljana Romunije, ki je spal v vozilu, in mu kazal pnevmatiko. Ko je izstopil iz vozila mu je drugi neznanec ukradel denarnico z osebnimi dokumenti, bančno kartico in 300 evrov gotovine.

Popoldan so policisti v Kopru ustavili voznika osebnega avtomobila z nameščenimi reg. tablicami, ki ne pripadajo temu vozilu. Voznik tudi nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

ZASEGI NA MEJNIH PREHODIH
Na mejnem prehodu Sočerga so v zadnjem tednu policisti zasegli več predmetov. Tako so voznikom šestkrat zasegli hladno orožje (državljanom Nemčije, ZDA, Slovaške, Avstrije in Poljske so zasegli teleskopsko palico, državljanu Slovaške pa nož dolžine preko 50 cm in višine 6.5 cm, katerega je hranil na dosegu rok med voznikovim sedežem in notranjim pragom avtomobila), petkrat pa prepovedano drogo (državljanu Nemčije hahšiš, Slovencem pa konopljo in 34 medicinskih tablet Soboxone). Za vse so izvedli hitri postopek.

zasezeno hladno orozje

Med zadnjim vikendom so zasegli prepovedane predmete tudi na mejnih prehodih Jelšane in Starod, in sicer teleskopsko palico in prepovedano drogo. Izvedeni so bili hitri postopki.

Anita Leskovec
Predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi

QR Code

Pin It
Jasno

11°C

Celje

Jasno

Vlažnost: 76%

Veter: 6.44 km/h

  • 23 Apr 2018

    Razpršene plohe 27°C 10°C

  • 24 Apr 2018

    Dež 21°C 11°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo