radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Policistu ponujal podkupnino

policija splosni10. avgusta 2017 ob 3.45 uri se je na mejni prehod Jelšane z namenom vstopa v Slovenijo pripeljal 42-letni državljan Hrvaške, in sicer kot voznik tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom. Pri mejni kontroli je policist ugotovil, da je imel voznik v tahografu vstavljeno kartico drugega voznika, na katero je tudi vozil. Ko je policist vozniku predočil prekršek, je voznik policistu dejal, da mu lahko ponudi 50 evrov v zameno, da ga ne kaznuje. Policist je vozniku odločno rekel, da denarja ne bo vzel. Ko je odšel policist v kabino, da bi odložil voznikove dokumente, je prišel dražvljan Hrvaške za njim in mu poskušal v desni hlačni žep potisniti 100 evrov. Pri tem je denar padel na tla. Policist je od voznika zahteval, da denar pobere, ob tem pa mu je še enkrat odločno povedal, da denarja ne želi. Policist je nato poklical vodjo izmene, ki je prišla na kraj. Voznik je v policistovi navzočnosti vodji izmene dejal, da mu je ponudil denar v zameno, da ga policist ne bi kaznoval. Policist je vozniku zatem ukazal, da parkira tovorno vozilo na parkirišče. Kljub temu, da mu je bilo pojasnjeno, da je poskus podkupovanja kaznivo dejanje, je še enkrat dejal, da mu lahko izroči denar v zameno, da ga ne kaznuje.

Policist je vozniku izdal plačilni nalog (po ZDCOPMD 40b/7), plačilni nalog je izdal tudi pravni osebi (po ZDCOPMD 40b/3). Skupni znesek je 6.000 evrov.

V zvezi z zaznanim kaznivim dejanje podkupnine (po 262/1. čl. KZ-1) pa so policisti vozniku odvzeli prostost in zasegli ponujen denar. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje dajanje podkupnine (po 262/2. čl. KZ-1).

Policisti so ohranili strokovnost in zakonitost in ponovno dokazali, da v Sloveniji policisti delajo profesionalno, pri tem pa se držijo tako zakonskih določil kot tudi določil Kodeksa policijske etike (http://www.policija.si/index.php/component/content/article/113-predstavitev/203-kodeks-policijske-etike).

Anita Leskovec
Predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi

QR Code

fDeli
0
Pin It
Sneg

-2°C

Celje

Sneg

Vlažnost: 97%

Veter: 22.53 km/h

  • 22 Feb 2018

    Sneg 0°C -1°C

  • 23 Feb 2018

    Sneg 0°C -1°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo