radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Kranj, 13.09.2017

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel dve obvestili o prometnih nesrečah, dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in eno v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Kriminaliteta
V zadnjih dveh dneh je neznani storilec na Bičkovi ulici v Kranju z naviranjem na zračenje odprtega okna nasilno vstopil v stanovanjsko hišo in jo pregledal, v Trbojah pa je storilec v stanovanjsko hišo vlomil včeraj popoldan. Po do sedaj zbranih obvestilih lastniki ne pogrešajo ničesar.

Za manjšo vrednost pa je bil po tatvini iz vozila oškodovan lastnik na Ravnah v Tržiču. Vozilo je bilo odklenjeno, predmeti, ki si jih je storilec prilastil, pa so bili na vidnem mestu.

Zvečer so kranjski policisti obravnavali še prijavo o tatvini vozila na Gradnikovi ulici v Kranju. Osebni avtomobil so policisti ponoči našli in ugotovili, da ni bila izvršena tatvina, temveč se je lastnica s prijavo prenaglila in je zgolj pozabila, kje je avtomobil parkirala. V vozilu so bili tudi ključi nepremičnin in bi lastnica v primeru dejanske tatvine s tako malomarnim shranjevanjem stvari storilcu omogočila neoviran in lahek dostop tudi do objekta in stvari v njem. Zato apeliramo na lastnike vozil, naj v njih ne puščajo ali shranjujejo stvari, ki omogočajo pridobivanje koristi, pred prijavo tatvin vozil pa naj tudi sami preverijo možnost, da so ga morda parkirali drugje kot običajno.

Megla!
Ponekod na cestah je zjutraj gosta megla, ki otežuje vožnjo. Zato naj vozniki na teh odsekih zmanjšajo hitrost – pri vidljivosti do 50 metrov lahko vozijo največ 50 km/h – in povečajo ter vzdržujejo varnostno razdaljo. Prižgejo naj zadnjo meglenko, da jih bodo vozniki, ki prihajajo ali se vozijo za njimi bolje videli, še posebej pa naj pazijo na območjih vzdrževalnih del. Zaradi megle so oznake in naprave za usmerjanje prometa pogosto težje razpoznavne. Pri presoji vidljivosti si vozniki lahko pomagajo tudi s količki ob cesti, pri vožnji pa naj zelo pazijo in naj ne ogrožajo.

Povezava DARS o varni vožnji v primeru megle: https://www.dars.si/Dokumenti/Napotki/Varna_voznja/Nasveti_za_varno_voznjo/V_primeru_megle_830.aspx

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji policijski inšpektor

QR Code

Pin It
Delno oblačno

30°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 42%

Veter: 22.53 km/h

  • 21 Jun 2018

    Delno oblačno 30°C 15°C

  • 22 Jun 2018

    Plohe 19°C 11°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...