radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 13.09.2017

policija splosniV zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 144 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 33 dogodkov in s področja prometne varnosti 59 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 6 tatvin, 5 vlomov (od tega je v treh primerih ostalo pri poskusu) in 2 poškodovanji tuje stvari. Prav tako so obravnavali dve prijavi nasilja v družini, v enem primeru so osumljencu odvzeli prostost.
S področja prometne varnostni so policisti obravnavali 21 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 6 prometnih nesreč, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Večkratnim kršiteljem CPP so policisti zasegli 4 vozila.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnih prostorih.

Drzna tatvina:
Danes ob polnoči je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na Miklošičevi ulici v Ljubljani, ki sta jo izvršila neznani moški in ženska. Slednja sta izkoristila nepozornost oškodovank (tujki, drž. Koreje) in jima iz nahrbtnika odtujila osebne stvari, denar in telefona. Z dejanjem sta oškodovani za približno 4500 evrov.

Vlom v poslovni prostor:
Danes, okrog 3.45 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v pekarno na Dolenjski cesti v Ljubljani. Neznani storilec je vlomil skozi vhodna vrata pekarne in iz notranjosti odtujil menjalni denar. Z dejanjem je povzročil za nekaj sto evrov škode.

Prometna nesreča:
Včeraj, okrog 19.30 ure se je v križišču Dunajske in Topniške ulice pripetila prometna nesreča v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, ena oseba pa je utrpela lahke telesne poškodbe. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 29-letna voznica osebnega vozila Škoda vozila po Dunajski cesti proti Centru mesta in pri naslovu Dunajska cesta 67 zaradi izsiljevanja prednosti povzročila prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen še 24-letni voznik osebnega vozila Ford. V vozilu povzročiteljice je bila še potnica (obe drž. Južne Koreje), ki v nesreči nista bili poškodovani. V času ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic, je bila Dunajska na omenjenem odseku zaprta, obvoz je bil urejen po Samovi ulici.

Poziv pričam predrzne vožnje voznika osebnega vozila VW Golf:
10. 9. 2017 ob 11.25 uri je voznik osebnega vozila VW Golf, svetlo sive – srebrne barve, v cestnem prometu na relaciji Zaloška cesta - Kajuhova ulica - Šmartinska cesta storil več cestno prometnih prekrškov in s svojo vožnjo ogrožal ostale udeležence. Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste zbirajo obvestila in dokaze zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, zato naprošamo vse oškodovance in priče dogodka, da se zglasijo na Policijski postaji Ljubljana Moste, Tovarniška ulica 50 ali pokličejo na številko 01/586 76 00 ali na številko 113 in posredujemo potrebne informacije.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Pin It
Pretežno oblačno

17°C

Celje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 83%

Veter: 11.27 km/h

  • 25 Maj 2018

    Razpršene nevihte 24°C 13°C

  • 26 Maj 2018

    Delno oblačno 23°C 12°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...