radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 13.09.2017

policija splosniV osebno vozilo priletel del usmerjevalne table in razbil vetrobransko steklo
Včeraj, 12. septembra 2017 ob 23.50 uri, so policisti PP Ajdovščina na odseku hitre ceste H4 med Selom in Ajdovščino obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila (na območju preusmerjenega prometa oz. na odseku hitre ceste, kjer potekajo obnovitvena dela). Ugotovljeno je bilo, da je 60–letni voznik osebnega vozila vozil v smeri Ajdovščine in med vožnjo na omenjenem odseku hitre ceste sta mu v nasprotni smeri pravilno pripeljali dve drugi vozili. Drugo od teh dveh vozil je nenadoma zapeljalo levo in zadelo v marker na vozišču (oz. prometni znak za razmejitev prometnih tokov po smereh vožnje na enosmernih cestah, kjer je začasno vzpostavljen dvosmerni promet), katerega vertikalni del je odbilo in razbilo vetrobransko steklo osebnega avtomobila, ki ga je vozil prej omenjeni 60-letni voznik. Policisti so obravnavani primer s področja prometne varnosti zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V prometni nesreči I. kategorije na Rebrnicah udeleženi dve vozili
Včeraj, 12. septembra 2017 ob 17.45 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na odseku hitre ceste H4 med Vipavo in Razdrtim (na Rebrnicah) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno in osebno vozilo). Ugotovljeno je bilo, da je 24–letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, državljan BiH, vozil po hitri cesti proti Razdrtemu in (pred uvozom v predor) iz neznanega vzroka zapeljal z voznega na prehitevalni pas, pri čemer je s tovornim vozilom trčil v bok osebnega avtomobila, s katerim se je takrat pravilno peljal romunski voznik (obe vozili sta bili po nesreči v voznem stanju). Prometni policisti so 24-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 38. člena navedenega zakona) izdali plačilni nalog.

Strela zanetila požar objekta v Gradišču nad Prvačino
Včeraj, 12. septembra 2017 ob 15.19 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je zaradi udara strele na območju naselja Gradišče nad Prvačino zagorel starejši objekt. Policisti PP Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je strela udarila in povzročila požar v objektu z mizarsko delavnico. V požaru je pogorel vse les in nekateri stroji, po prvih ocenah pa je zaradi požara na objektu in opremi nastalo za približno 10 tisoč evrov materialne škode. Kasneje je požar pogasilo večje število gasilcev gasilskih enot PGD Dornberk in JZ GRD Nova Gorica. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina goriva na bencinskem servisu v Šempetru pri Gorici
Včeraj, 12. septembra 2017 pozno popoldne, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini goriva na bencinskem servisu v Šempetru pri Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik osebnega avtomobila (znamke Mercedes), italijanskih registrskih številk, na točilnem mestu v vozilo natočil za 40 evrov goriva in nato s kraja odpeljal ne da bi poravnal računa za natočeno gorivo. Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z omenjeno tatvino goriva podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Tuji državljanki iz jakne odtujili mobilni telefon in denarnico z vsebino
Včeraj, 12. septembra 2017, so policiste obvestil o tatvini denarnice in mobilnega telefona v enem od gostinskih lokalov v Bovcu. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec konec prejšnjega tedna iz žepa jakne odtujil mobilni telefon (znamke Samsung) in denarnico z vsebino (v njej je oškodovanka, državljanka Francije, imela poleg manjše vsote gotovine tudi druge osebne dokumente). Policisti PP Bovec bodo v zvezi z obravnavanim primerom glede na ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Pin It
Pretežno oblačno

17°C

Celje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 83%

Veter: 11.27 km/h

  • 25 Maj 2018

    Razpršene nevihte 24°C 13°C

  • 26 Maj 2018

    Delno oblačno 23°C 12°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...