radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Smrt 71-letnice zaradi napada psov

policija splosniNa številko policije 113 smo v torek, 12.9.2017, ob 14:20 uri prejeli klic občana, ki je povedal, da v naselju Mavrlen, območje policijske postaje Črnomelj, nujno potrebuje policiste, ker so psi napadli žensko. V približno enakem času so klic podobne vsebine prejeli tudi na regijskem centru za obveščanje, na številki 112. Vsebine klicev so govorile o hudo poškodovani ženski, ki naj bi jo napadli pitbuli.

Na kraj so bili napoteni reševalci ter policisti krajevno pristojne črnomaljske policijske postaje ter policisti vodniki službenih psov. Na kraju so bili v trinajstih minutah po prvem klicu.

Reševalci so oskrbeli in nato v novomeško bolnišnico odpeljali 71-letno žensko, ki je imela hude poškodbe zaradi ugrizov, domnevno treh psov, ki so bili tisti čas spuščeni v ograjenem prostoru. Ob 17.30 uri je prizadejanih poškodb umrla.

Zakaj in s kakšnim namenom je 71-letnica, ki je živela na naslovu bivanja skupaj s polnoletnim sinom, odšla do psov in kaj je povzročilo napad, še ugotavljamo. Pse so pred prihodom policistov in reševalcev prisebni sosedje uspeli pregnati in zapreti v hišo.

O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, pri ogledu kraja je policistom strokovno pomoč nudila forenzična strokovnjakinja Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto.

Policisti preiskave še niso zaključili in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja Mučenja živali po 341. členu kazenskega zakonika (pse je zadrževal v neustreznih prostorih brez svetlobe, slabih higienskih razmerah, živeli so v lastnih iztrebkih…). Osumljeni je 40-letnik iz okolice Črnomlja.

Ob 15.10 uri je Operativno komunikacijski center, po pridobljenih prvih podatkih, o dogodku obvestil veterinarsko inšpektorico Območnega urada Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Novo mesto, ki je prišla na kraj in izvedla ukrepe iz njene pristojnosti. (posledično so bili vsi psi na naslovu - 8 odraslih in 5 mladičev - oddanih v zavetišče za živali)

Opomba: sam napadov psov in posledično tragično smrt zaenkrat obravnavano kot dogodek in ne kot kaznivo dejanje, vendar, kot že rečeno, preiskava še ni zaključena. Sum kaznivega dejanja se nanaša na skrb za pse. Če bodo sumi potrjeni, bo policija na okrožno državno tožilstvo poslala kazensko ovadbo, sicer pa poročilo o dogodku.

QR Code

Pin It
Pretežno oblačno

17°C

Celje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 83%

Veter: 11.27 km/h

  • 25 Maj 2018

    Razpršene nevihte 24°C 13°C

  • 26 Maj 2018

    Delno oblačno 23°C 12°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...