radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Maribor, 13.09.2017

policija splosniZaložil se je s cigareti
Neznani storilec je danes, malo pred tretjo uro zjutraj vlomil v skladiščni prostor bencinskega servisa v Staršah. V notranjosti je vlomil še v kovinsko omaro, iz nje pa odtujil okoli 200 »štek« različnih vrst cigaret. Materialna škoda znaša okoli 8.000 evrov.

Romun kradel gorivo
Policisti Policijske postaje Maribor II so danes, ob 1.50, pri tatvini nafte na počivališču Maribor ob avtocesti A1, zalotili in prijeli 30-letnega Romuna. Ta je v svoje tovorno vozilo prečrpaval nafto iz tovornega vozila čeških registrskih oznak. Do prijetja mu je uspelo prečrpati za okoli 700 litrov nafte. S tem je češko podjetje oškodoval za okoli 800 evrov.

Policisti so bili seveda dovolj pozorni in so v nadaljnji preiskavi ugotovili, da je Romun pred tem, na istem počivališču, iz tovornega vozila poljskih registrskih oznak, na enak način odtujil že okoli 550 litrov nafte. S tem je oškodoval poljsko podjetje za okoli 600 evrov.

Policisti so mu zasegli črpalko in cevi za prečrpavanje s katerimi je izvrševal kaznivo dejanje ter seveda tudi odtujeno gorivo. Ovadili ga bodo pristojnemu tožilstvu.

Mopedist se je hudo telesno poškodoval
Včeraj, okoli 15. ure je 18-letni voznik začetnik vozil osebni avtomobil po lokalni cesti v naselju Kostanjevec, iz smeri Zgornje Ložnice v smeri Zgornje Bistrice. Ko je z vozilom po klancu navzgor pripeljal v desni, nepregledni, ostri ovinek, je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom osebnega avtomobila trčil v prednji levi del mopeda, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 48-letni moški. V trčenju se je mopedist hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Na pristojno Okrajno sodišče pa bodo podali tudi obdolžilni predlog zoper mopedista, saj so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja. Moped so mu, tudi zaradi preobsežnih poškodb na vozilu, da bi še bilo primerno za udeležbo v cestnem prometu, zasegli.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi

QR Code

Pin It
Pretežno oblačno

17°C

Celje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 83%

Veter: 11.27 km/h

  • 25 Maj 2018

    Razpršene nevihte 24°C 13°C

  • 26 Maj 2018

    Delno oblačno 23°C 12°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...