radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Novo mesto, 12.10.2017

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 244 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala peška in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nesreče pri delu.

Nesreča pri delu z vrtnim traktorjem
Nekaj pred 18. uro so bili krški policisti obveščeni, da naj bi se v Drenovcu pri Leskovcu pri delu z vrtnim traktorjem poškodoval moški. 81-letni moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je moški z vrtnim traktorjem kosil po brežini in se z vozilom prevrnil. Ob prevračanju je padel s traktorja, vozilo pa je obstalo na njem. Policisti bodo o nesreči s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Zaseg vozila
Med kontrolo prometa v okolici Novega mesta so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila Renault kangoo. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Renault kangoo so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi
Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v noči na 11. 10. nekdo vlomil v poslovne prostore podjetja in odtujil denar in darilne bone. Škode naj bi bilo za okoli 3000 evrov.

Dopoldne je v Hrastju na območju Šentjerneja neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Lastnico je oškodoval za okoli 6000 evrov.

V noči na 12. 10. je na Topliški cesti v Novem mestu nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil tobačne izdelke. Škode je za okoli 400 evrov.

Zasegli ukraden avtomobil
Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je okoli 21. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Land Rover. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, na katerem so bile predrugačene številke šasije. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil leta 2015 ukraden v Italiji. 46-letnemu državljanu Hrvaške so avtomobil zasegli in z ugotovitvami seznanili Okrožno državno tožilstvo Krško.

obrezje zasezen range rover

(Foto: PMP Obrežje)

Nezakonito prestopil državno mejo
Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Obrežju izsledili in prijeli državljana Kosova, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Pin It
Delno oblačno

30°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 42%

Veter: 22.53 km/h

  • 21 Jun 2018

    Delno oblačno 30°C 15°C

  • 22 Jun 2018

    Plohe 19°C 11°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...