radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 12.10.2017

policija splosniV zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 161 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 58 dogodkov, s področja javnega reda in miru 39 dogodkov in s področja prometne varnosti 62 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 poškodovanja tuje stvari.
S področja prometne varnostni so policisti obravnavali 15 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 9 prometnih nesreč, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in 1 nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Policisti so večkratnim kršiteljem CPP zasegli 3 vozila.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Vlom v hišo:
Včeraj, okrog 7.15 je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v hišo na Vrhovcih. Po zdaj znanih podatkih je neznani storilec preko noči vlomil v novogradnjo skozi vrata, iz notranjosti pa odtujil približno 250 m2 parketa in pohištvo. Z dejanjem je lastnika oškodoval za nekaj več tisoč evrov.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Včeraj, okrog 8.45 je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči v naselju Sora. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 40-letni pešec, pri opravljanju dela prehodil desno smerno vozišče in pri tem potiskal kontejner za odpadke, v trenutku ko je šel mimo tovornjaka za odvoz odpadkov, ki je pravilno stalo na desnem smernem vozišču, in stopil na levo smerno vozišče, se pri tem ni prepričal če to lahko stori varno (kršitev 9. Odstavka 83. člena ZPrCP), tako da je stopil pred osebno vozilo Peugeot, ki ga je pravilno po levem smernem vozišču vozil 29-letni voznik. Povzročitelj je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hude telesne poškodbe.

Požig:
Včeraj, okrog 14.30 je bila PU Ljubljana obveščena o požaru objekta na Litijski cesti v Ljubljani. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zavarovali kraj in opravili ogled. Prve ugotovitve ogleda kraja požara kažejo, da je zagorelo v zapuščenem objektu, kamor je za zdaj še neznani storilec vstopil nasilno in po vsej verjetnosti podtaknil požar na več mestih. V požaru je nastalo za nekaj tisoč evrov. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Preiskan vlom v gostinski lokal:
Policisti PP Kočevje so 28. 7. 2017 obravnavali vlom v gostinski lokal v okolici Kočevja, kamor je takrat še neznani storilec vlomil v notranjost in odtujil menjalni denar. V okviru kriminalistične preiskavi, so policisti uspešno raziskali kaznivo dejanje in so zoper 37-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, Zunanji oddelek v Kočevju.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Pin It
Delno oblačno

30°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 42%

Veter: 22.53 km/h

  • 21 Jun 2018

    Delno oblačno 30°C 15°C

  • 22 Jun 2018

    Plohe 19°C 11°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...