radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Kranj, 12.10.2017

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 48 urah sprejel devet obvestil o prometnih nesrečah, stiri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, ponareditev denarja in poskodovanje tuje stvari.

Dogodki za zadnjih 48 ur so zdruzeni v tem obvestilu zaradi pomote pri posiljanju vcerajsnje kronike. Za napako se opravicujemo.

Umrl udeleženec nedeljske prometne nesreče v Škofji Loki (dopolnitev ponedeljkove kronike)
Na Kidričevi cesti v Škofji Loki je bil v nedeljo zvečer najden zelo poškodovan moški, ki je ležal pod mopedom in je bil zaradi hudih poškodb s kraja odpeljan v ljubljanski klinični center, kjer je v torek umrl. V ogledu kraja nesreče policisti niso ugotovili sumljivih okoliščin, zbrana obvestila pa kažejo, da je bil moški v prometu udeležen kot mopedist in je med vožnjo v napačno smer ter brez zaščitne čelade zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil nadzor nad vozilom in padel.

Gre za letošnjo sedmo smrtno žrtev na gorenjskih cestah (lani jih je bilo v tem času šest) in peto od sedmih z vzrokom hitrosti.

Dvakrat ujet na radar
Gorenjski prometni policisti so v torek nadaljevali z merjenjem hitrosti vožnje voznikov motornih vozil na gorenjski avtocesti. Hitrost so policisti popoldan hkrati merili na dveh točkah, ki sta med seboj oddaljeni več kilometrov. V enem postopku so obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je na omejitvi 110 km/h vozil skoraj še enkrat hitreje od dovoljene hitrosti in je merilnik hitrosti pri njem pokazal hitrost 208 km/h; v drugem merjenju pa so pri enem vozniku ugotovili, da je najvišjo dovoljeno hitrost prekoračil na obeh merilnikih hitrosti. Na omejitvi 130km/h, kjer je bil postavljen prvi merilnik je voznik vozil s hitrostjo 167 km/h, pri drugem merilniku, kjer so se meritve hitrosti izvajale na omejitvi 110 km/h pa je vozil s hitrostjo 195 km/h. Oba voznika sta bila ustavljena, v prekrškovnem postopku pa je bila obema izrečena tudi globa, ki za najvišjo hitrost znaša 1.200 eurov in 9 kazenskih točk.

Pri torkovem merjenju hitrosti so policisti ugotovili preko 40 prekoračitev hitrosti voznje.

Nesreča s hujšimi poškodbami, udeležena kolesarka
V torek popoldan sta v Naklem trčila kolesarka in voznica osebnega avtomobila, ki se je vključevala na prometno površino. Kolesarka je bila s kraja odpeljana v zdravstveno ustanovo, sumi pa se na hujše poškodbe, ki po podatkih policije niso življenjsko ogrožajoče. O nesreči policisti še vodijo postopek.

Vceraj pa so policisti obravnavali se prijavo o trcenju dveh kolesarjev na obmocju Kranja in o lazjih poskodbah enega od njiju.

Opozarjamo, da se ob lepšem vremenu in kljub nižjim temperaturam kolesarji, mopedisti in motoristi v prometu še vedno pojavljajo v večjem številu. Zato apeliramo nanje, naj bodo zelo previdni, poskušajo naj predvideti situacije in naj se izogibajo dejavnikom, ki so razlog za nesreče in težje poškodbe, kot so vožnja z neprilagojeno hitrostjo, nepravilna stran in smer vožnje, alkohol itd. Predlagamo tudi uporabo kolesarske čelade, ki je zelo učinkovita pri zmanjševanju teže poškodb v padcih in pri prometnih nesrečah, ter svetla oblačila in svetlobno opremo (svetilke). Vozniki drugih vozil pa naj teh udeležencev predvsem ne spregledajo in naj bodo nanje zelo pozorni!

Kriminaliteta
Torek: V Selcah je bilo vlomljeno v gostinski lokal in izvršena tatvina denarja, v Bitnjah pri kolesarki stezi pa je bila prijavljena tatvina denarja iz osebnega avtomobila.

Sreda: Kranjski policisti so vceraj sprejeli prijavo o tatvini avtomobilskih platisc v Sencurju; na Bledu je bilo vlomljeno v trgovino, v Cerkljah na Gorenjskem pa v stanovanjsko hiso. Vlom je bil izvrsen vceraj zvecer.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

fDeli
0
Pin It
Sneg

-2°C

Celje

Sneg

Vlažnost: 97%

Veter: 22.53 km/h

  • 22 Feb 2018

    Sneg 0°C -1°C

  • 23 Feb 2018

    Sneg 0°C -1°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo