radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Kranj, 12.10.2017

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 48 urah sprejel devet obvestil o prometnih nesrečah, stiri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, ponareditev denarja in poskodovanje tuje stvari.

Dogodki za zadnjih 48 ur so zdruzeni v tem obvestilu zaradi pomote pri posiljanju vcerajsnje kronike. Za napako se opravicujemo.

Umrl udeleženec nedeljske prometne nesreče v Škofji Loki (dopolnitev ponedeljkove kronike)
Na Kidričevi cesti v Škofji Loki je bil v nedeljo zvečer najden zelo poškodovan moški, ki je ležal pod mopedom in je bil zaradi hudih poškodb s kraja odpeljan v ljubljanski klinični center, kjer je v torek umrl. V ogledu kraja nesreče policisti niso ugotovili sumljivih okoliščin, zbrana obvestila pa kažejo, da je bil moški v prometu udeležen kot mopedist in je med vožnjo v napačno smer ter brez zaščitne čelade zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil nadzor nad vozilom in padel.

Gre za letošnjo sedmo smrtno žrtev na gorenjskih cestah (lani jih je bilo v tem času šest) in peto od sedmih z vzrokom hitrosti.

Dvakrat ujet na radar
Gorenjski prometni policisti so v torek nadaljevali z merjenjem hitrosti vožnje voznikov motornih vozil na gorenjski avtocesti. Hitrost so policisti popoldan hkrati merili na dveh točkah, ki sta med seboj oddaljeni več kilometrov. V enem postopku so obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je na omejitvi 110 km/h vozil skoraj še enkrat hitreje od dovoljene hitrosti in je merilnik hitrosti pri njem pokazal hitrost 208 km/h; v drugem merjenju pa so pri enem vozniku ugotovili, da je najvišjo dovoljeno hitrost prekoračil na obeh merilnikih hitrosti. Na omejitvi 130km/h, kjer je bil postavljen prvi merilnik je voznik vozil s hitrostjo 167 km/h, pri drugem merilniku, kjer so se meritve hitrosti izvajale na omejitvi 110 km/h pa je vozil s hitrostjo 195 km/h. Oba voznika sta bila ustavljena, v prekrškovnem postopku pa je bila obema izrečena tudi globa, ki za najvišjo hitrost znaša 1.200 eurov in 9 kazenskih točk.

Pri torkovem merjenju hitrosti so policisti ugotovili preko 40 prekoračitev hitrosti voznje.

Nesreča s hujšimi poškodbami, udeležena kolesarka
V torek popoldan sta v Naklem trčila kolesarka in voznica osebnega avtomobila, ki se je vključevala na prometno površino. Kolesarka je bila s kraja odpeljana v zdravstveno ustanovo, sumi pa se na hujše poškodbe, ki po podatkih policije niso življenjsko ogrožajoče. O nesreči policisti še vodijo postopek.

Vceraj pa so policisti obravnavali se prijavo o trcenju dveh kolesarjev na obmocju Kranja in o lazjih poskodbah enega od njiju.

Opozarjamo, da se ob lepšem vremenu in kljub nižjim temperaturam kolesarji, mopedisti in motoristi v prometu še vedno pojavljajo v večjem številu. Zato apeliramo nanje, naj bodo zelo previdni, poskušajo naj predvideti situacije in naj se izogibajo dejavnikom, ki so razlog za nesreče in težje poškodbe, kot so vožnja z neprilagojeno hitrostjo, nepravilna stran in smer vožnje, alkohol itd. Predlagamo tudi uporabo kolesarske čelade, ki je zelo učinkovita pri zmanjševanju teže poškodb v padcih in pri prometnih nesrečah, ter svetla oblačila in svetlobno opremo (svetilke). Vozniki drugih vozil pa naj teh udeležencev predvsem ne spregledajo in naj bodo nanje zelo pozorni!

Kriminaliteta
Torek: V Selcah je bilo vlomljeno v gostinski lokal in izvršena tatvina denarja, v Bitnjah pri kolesarki stezi pa je bila prijavljena tatvina denarja iz osebnega avtomobila.

Sreda: Kranjski policisti so vceraj sprejeli prijavo o tatvini avtomobilskih platisc v Sencurju; na Bledu je bilo vlomljeno v trgovino, v Cerkljah na Gorenjskem pa v stanovanjsko hiso. Vlom je bil izvrsen vceraj zvecer.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Pin It
Delno oblačno

30°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 42%

Veter: 22.53 km/h

  • 21 Jun 2018

    Delno oblačno 30°C 15°C

  • 22 Jun 2018

    Plohe 19°C 11°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...