radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Maribor, 12.10.2017

policija splosniIzginil VW Passat
Sinoči, med 20.30 in 23.30 je neznani storilec s parkirnega prostora na Ulici bratov Greifov v Mariboru odtujil osebni avtomobil znamke Volkswagen Passat variant 2.0 TDI, svetlo sive barve, letnik 2014, reg. št. MB CP-599.

Materialna škoda znaša okoli 20.000 evrov.

Policisti so ju prijeli kmalu po tatvini
Policista PP Maribor I sta danes, okoli 00.20, na Turnerjevi ulici v Mariboru ustavila voznika viličarja, znamke Toyota, 21-letnega moškega in njegovega isto starega sopotnika. Oba sta doma v Lendavi oz. njeni okolici. V postopku so morali policisti celo uporabiti fizično silo zoper voznika, ki ni upošteval njihovih ukazov.

Ker so policisti posumili, da je okoli 5.000 evrov vredni viličar ukraden, so opravili poizvedbe pri lastniku – v podjetju, ki ima sedež na Kosarjevi ulici. Ugotovili so, da so bili njihovi sumi upravičeni, vendar v podjetju tatvine do tedaj še niso zaznali. Kaznivo dejanje je bilo storjeno le nekaj minut pred prijetjem, na sedežu oškodovanega podjetja.

Viličarja so policisti vozniku zasegli in ga vrnili oškodovanemu podjetju. Oba mladostnika bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Ostal brez konoplje
Včeraj so policisti Policijske postaje Ormož, na podlagi pisne odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo v okolici Ormoža. Med hišno preiskavo so našli in zasegli večjo količino deloma posušenih rastlin, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja. Skupno so zasegli približno 2,5 kg takih rastlin.

Zoper 48-letnega osumljenca bodo, po prejetih analizah in opravljenih preiskavah, podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanje Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

ormoz konoplja 1

ormoz konoplja 2

ormoz konoplja 3

(Foto: PP Ormož)

V nenavadni prometni nesreči se je hudo telesno poškodoval
Včeraj, okoli 10.10 je 84-letni moški ustavil svoje vozilo pred enim od gostinskih lokalov v okolici Ptuja. Iz vozila je izstopil, vendar pred tem ni aktiviral ročne zavore, prestavno ročico menjalnika pa je pustil v položaju prosto. Vozilo se je zato pričelo samo pomikati vzvratno po vozišču, ki je v rahlem padcu, v smeri od koder je voznik pripeljal. Vozilo se je nato po klancu, ki se prične strmo spuščati, zapeljalo po proti prečni lokalni cesti, jo prevozilo, nato pa z zadnjim delom trčilo v betonski robnik prečnega dela lokalne ceste in v ograji dveh stanovanjskih hiš.

Med premikanjem vozila po klancu navzdol je 72-letni sopotnik v vozilu poskušal izstopiti iz vozila na način, da je iz vozila dal desno nogo. Ob trčenju vozila v robnik in ograji se je sopotnik hudo telesno poškodoval. Z reševalnim voz8ilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Ogenj verjetno podtaknjen
Malo pred 1. uro ponoči je v Lačni gori na območju PP Slovenska Bistrica zagorela drvarnica, polna suhih drv. Drvarnica, velikosti okoli 2,5x3 m je bila ločena od stanovanjske hiše. Požar se je razširil še na del ostrešja stanovanjske hiše in na parkiran osebni avtomobil. Pogasili so ga gasilci.

Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 20.000 evrov. Policisti sicer še opravljajo ogled kraja požara in zbirajo obvestila, vendar dosedanje ugotovitve kažejo na požig.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi

QR Code

Pin It
Delno oblačno

30°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 42%

Veter: 22.53 km/h

  • 21 Jun 2018

    Delno oblačno 30°C 15°C

  • 22 Jun 2018

    Plohe 19°C 11°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...