radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 12.10.2017

policija splosniObravnavani primer s področja prepovedanih drog
Včeraj, 11. oktobra 2017 v večernih urah, so policisti blizu večjega trgovskega centra na Goriškem starejšemu mladoletniku v postopku zasegli nekaj gramov posušene rastline, za katero policisti utemeljeno sumijo, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zaseženo rastlino so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti PP Nova Gorica zoper mladoletno osebo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami spisali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Na območju Idrije iz prometa izločili voznika avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola
Včeraj, 11. oktobra 2017 popoldne, so policisti v Idriji ustavili 68–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je imel v organizmu 0.99 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti PP Idrija so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in na podlagi določil Zakona o prekrških (po 113.a členu navedenega zakona) začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper navedenega voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Neznanec v Šempetru pri Gorici skušal oškodovanki ukrasti mobilni telefon
Včeraj, 11. oktobra 2017, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poskus drzne tatvine v Šempetru pri Gorici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec včeraj nekaj pred 18. uro v bližini enega od tamkajšnjih stanovanjskih blokov v Šempetru pri Gorici. Nepridiprav je pritekel z njene hrbtne stran in jo z eno roko prijel za levo nadlahet, z drugo roko pa ji je skušal iz njene roke iztrgati mobilni telefonski aparat. Oškodovanka se je neznanega napadalca skušala ubraniti tudi z glasnim vpitjem, prav tako je s klici na pomoč skušala vzbuditi pozornost mimoidočih in ljudi v bližini na samo dogajanje. V nadaljevanju je oškodovanka z nogo udarila neznanega moškega v nogo, zaradi česar je slednji od kaznivega dejanja odstopil in pobegnil s kraja. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici (več preventivnih nasvetov policije za preprečevanje tovrstnih kaznivih dejanj na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/preventiva-/kriminaliteta/8865-vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije ).

Pri tatvini v večjem nakupovalnem centru na Goriškem zalotili dve osebi, ki sta nato s kraja pobegnili neznano kam
Včeraj, 11. oktobra 2017 ob 17.03 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni, da so varnostniki v eni od trgovin v večjem nakupovalnem centru v Novi Gorici pri tatvini prodajnega izdelka (parfum) zalotili dve osebi (starejšega moškega in žensko). Neznancema je s kraja (brez ukradenega prodajnega izdelka, vrednega 92 evrov) uspelo pobegniti oz. sta se v nadaljevanju odpeljala sta se z osebnim avtomobilom (znamke Mercedes), črne barve, italijanskih registrskih številk neznano kam. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega premoženjskega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. V nadaljevanju preiskave so policisti PP Nova Gorica še ugotovili, da sta ista neznanca utemeljeno osumljena storitve podobnega premoženjskega kaznivega dejanja tatvine v isti trgovini že pred nekaj dnevi.

27-letni italijanski voznik se je nedostojno vedel do cestninskih nadzornikov
Včeraj, 11. oktobra 2017 ob 16.52 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o kršitvi javnega reda in miru na cestninski postaji na Bazari (hitra cesta H4 Vrtojba – Razdrto), kjer se je 27–letni italijanski voznik nedostojno vedel do tamkajšnjih cestninskih nadzornikov. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (kršitev drugega odstavka 7. člena navedenega zakona) so mu policisti izdali plačilni nalog.

V Novi Gorici poškodovali osebno vozilo
Včeraj, 11. oktobra 2017 zjutraj, so policisti obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila v Novi Gorici (Bazoviška ulica). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v nočnem času z neznanim predmetom poškodoval zadnji desni sklop luči in prtljažnik vozila (znamke VW Passat). Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o primeru s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

fDeli
0
Pin It
Sneg

-2°C

Celje

Sneg

Vlažnost: 97%

Veter: 22.53 km/h

  • 22 Feb 2018

    Sneg 0°C -1°C

  • 23 Feb 2018

    Sneg 0°C -1°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo