radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 12.10.2017

policija splosniObravnavani primer s področja prepovedanih drog
Včeraj, 11. oktobra 2017 v večernih urah, so policisti blizu večjega trgovskega centra na Goriškem starejšemu mladoletniku v postopku zasegli nekaj gramov posušene rastline, za katero policisti utemeljeno sumijo, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zaseženo rastlino so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti PP Nova Gorica zoper mladoletno osebo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami spisali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Na območju Idrije iz prometa izločili voznika avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola
Včeraj, 11. oktobra 2017 popoldne, so policisti v Idriji ustavili 68–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je imel v organizmu 0.99 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti PP Idrija so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in na podlagi določil Zakona o prekrških (po 113.a členu navedenega zakona) začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper navedenega voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Neznanec v Šempetru pri Gorici skušal oškodovanki ukrasti mobilni telefon
Včeraj, 11. oktobra 2017, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poskus drzne tatvine v Šempetru pri Gorici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec včeraj nekaj pred 18. uro v bližini enega od tamkajšnjih stanovanjskih blokov v Šempetru pri Gorici. Nepridiprav je pritekel z njene hrbtne stran in jo z eno roko prijel za levo nadlahet, z drugo roko pa ji je skušal iz njene roke iztrgati mobilni telefonski aparat. Oškodovanka se je neznanega napadalca skušala ubraniti tudi z glasnim vpitjem, prav tako je s klici na pomoč skušala vzbuditi pozornost mimoidočih in ljudi v bližini na samo dogajanje. V nadaljevanju je oškodovanka z nogo udarila neznanega moškega v nogo, zaradi česar je slednji od kaznivega dejanja odstopil in pobegnil s kraja. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici (več preventivnih nasvetov policije za preprečevanje tovrstnih kaznivih dejanj na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/preventiva-/kriminaliteta/8865-vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije ).

Pri tatvini v večjem nakupovalnem centru na Goriškem zalotili dve osebi, ki sta nato s kraja pobegnili neznano kam
Včeraj, 11. oktobra 2017 ob 17.03 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni, da so varnostniki v eni od trgovin v večjem nakupovalnem centru v Novi Gorici pri tatvini prodajnega izdelka (parfum) zalotili dve osebi (starejšega moškega in žensko). Neznancema je s kraja (brez ukradenega prodajnega izdelka, vrednega 92 evrov) uspelo pobegniti oz. sta se v nadaljevanju odpeljala sta se z osebnim avtomobilom (znamke Mercedes), črne barve, italijanskih registrskih številk neznano kam. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega premoženjskega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. V nadaljevanju preiskave so policisti PP Nova Gorica še ugotovili, da sta ista neznanca utemeljeno osumljena storitve podobnega premoženjskega kaznivega dejanja tatvine v isti trgovini že pred nekaj dnevi.

27-letni italijanski voznik se je nedostojno vedel do cestninskih nadzornikov
Včeraj, 11. oktobra 2017 ob 16.52 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o kršitvi javnega reda in miru na cestninski postaji na Bazari (hitra cesta H4 Vrtojba – Razdrto), kjer se je 27–letni italijanski voznik nedostojno vedel do tamkajšnjih cestninskih nadzornikov. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (kršitev drugega odstavka 7. člena navedenega zakona) so mu policisti izdali plačilni nalog.

V Novi Gorici poškodovali osebno vozilo
Včeraj, 11. oktobra 2017 zjutraj, so policisti obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila v Novi Gorici (Bazoviška ulica). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v nočnem času z neznanim predmetom poškodoval zadnji desni sklop luči in prtljažnik vozila (znamke VW Passat). Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o primeru s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Pin It
Delno oblačno

30°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 42%

Veter: 22.53 km/h

  • 21 Jun 2018

    Delno oblačno 30°C 15°C

  • 22 Jun 2018

    Plohe 19°C 11°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...