radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Kranj, 14.11.2017

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel osem obvestil o prometnih nesrečah, po dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumu kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in ponareditev denarja.

Nesreča na prehodu za pešce
Jeseniški policisti so včeraj pozno popoldan obravnavali prometno nesrečo z udeležbo peške in voznika osebnega avtomobila. V nesreči so policisti ugotovili krivdo voznika, ki na semaforiziranem križišču ni vozil s tako hitrostjo, da bi peški omogočil varno prečkanje ceste in ji je povzročil lahko telesno poškodbo.

Pri tovrstnih nesrečah gre največkrat za spregled pešcev ali vožnjo z neprilagojeno hitrostjo na križišču. Zato opozarjamo voznike, naj bodo na križiščih pozorni na pešce in naj jim odstopijo prednost, če jo imajo. Hitrost svoje vožnje pa naj povsod prilagodijo razmeram na cesti in vidljivosti, vozijo naj previdno, izven naselij po sredini voznega pasu, da zmanjšajo možnost trka s pešcem, ki hodi ob vozišču.

Temna oblačila pešcev so v tem delu leta, ko je svetli del dneva krajši in ko so vremenske razmere manj ugodne (megla, dež), manj primerna za varno udeležbo v prometu
Za varnejšo udeležbo pešcev v prometu zato svetujemo uporabo svetlih oblačil in predmetov, ki izboljšajo vidnost (odsevni trakovi, kresničke). Zaradi odsevnih teles je pešec bolj viden, tudi na razdalji več kot 100 metrov, voznik pa ima zato več časa, da se mu izogne. Treba je tudi hoditi po pločnikih (če obstajajo) oz. ob levem robu ceste v smeri hoje, cesto pa prečkati na označenih prehodih za pešce in dosledno upoštevati prometne predpise.

Ponoči nesreča na avtocesti
Danes ponoči je na gorenjski avtocesti voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in povzročil prometno nesrečo. Okoliščine kažejo na samoudeležbo voznika v nesreči in neprilagojeno hitrost vožnje, ki je eden od najpogostejših vzrokov za prometne nesreče. Zato opozarjamo voznike, naj jo prilagodijo omejitvam, svojim sposobnostim za vožnjo, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora.

Že zjutraj pridržan
Kranjski policisti so včeraj zjutraj pridržali moškega, ki je v gostinskem lokalu pod vplivom alkohola kršil javni red in mir. Ker ni upošteval ukrepov policistov in ker je pod vplivom alkohola s kršitvami nadaljeval, je bil pridržan do streznitve.

Kriminaliteta
Na Kurilniški ulici na Jesenicah so kriminalisti včeraj obravnavali vlom v skladišče podjetja in iz njega tatvino športnih artiklov, v Srednji vasi v Bohinju pa je bilo vlomljeno v gospodarsko poslopje in iz njega izvršena tatvina orodja.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Pin It
Pretežno oblačno

16°C

Celje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 94%

Veter: 11.27 km/h

  • 19 Jul 2018

    Pretežno sončno 28°C 15°C

  • 20 Jul 2018

    Delno oblačno 28°C 13°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...