radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

V prometni nesreči v Vipavi telesno poškodovani dve peški

policija nesrecaVčeraj, 6. decembra 2017 ob 19.03 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije na regionalni cesti II. reda št. 444 v naselju Vipava, kjer je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce povozil dve peški (mladoletni osebi), ki sta pravilno prečkali prehod za pešce; v prometni nesreči je bila ena peška huje, druga pa lažje telesno poškodovana.

Ugotovljeno je bilo, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila vozil osebni avtomobil po omenjeni cesti iz Podnanosa proti Ajdovščini. Ko je slednji pripeljal v neposredno bližino tamkajšnje srednješolske ustanove (Škofijske gimnazije), kjer je na vozišču vrisan prehod za pešce in označeno s prometno signalizacijo, sta z njegove leve strani prehod za pešce pravilno prečkali vozišče dve mladoletni peški. Voznik osebnega avtomobila peškama ni omogočil varnega prečkanja vozišča, ko sta bili že na prehodu za pešce. S prednjim delom vozila je omenjeni 42-letni voznik trčil v mladoletni osebi, ki sta nato padli po vozišču in pri tem utrpele telesne poškodbe. Poškodovanim mlajšim osebam so kasneje na kraju zdravniško oskrbo nudili reševalci NMP ZD Ajdovščina in NMP ZD Nova Gorica in ju z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju včerajšnje prometne nesreče pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina.

Prometni policisti so v nadaljevanju postopka 42-letnemu povzročitelju prometne nesreče odredili tudi preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (1.68 miligrama v litru izdihanega zraka), zoper njega je bil nato odrejen tudi strokovni pregled, ki so ga opravili v tamkajšnji zdravstveni ustanovi. Prav tako je bilo v postopku ugotovljeno, da omenjeni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policija je glede prometne nesreče obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilko v Novi Gorici).

Novogoriški prometni policisti bodo 42-letnega povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (po drugem odstavku 324. člena KZ-1) in nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin prometne nesreče.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Pin It
Sončno

20°C

Celje

Sončno

Vlažnost: 74%

Veter: 0.00 km/h

  • 16 Avg 2018

    Sončno 26°C 11°C

  • 17 Avg 2018

    Pretežno sončno 27°C 12°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...