radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Kranj, 07.12.2017

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel šest obvestil o prometnih nesrečah s pretežno manjšo materialno škodo, dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in eno v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumu kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in lahka telesna poškodba.

Goljufala pri plačevanju artikla
Dva odrasla moška sta včeraj zvečer v prodajalni v Kranju kupovala artikel in sta osumljena, da sta pri plačevanju z rokohitrstvom, menjavami in preusmerjanjem pozornosti za okoli 50 evrov ogoljufala prodajalko. O prijavi policisti še vodijo postopek.

S podobnimi goljufijami storilci, zlasti v trgovinah, s preusmerjanjem pozornosti v pogovoru ali pa z rokohitrstvom pri menjavi bankovcev večjih vrednosti za manjše, pridobivajo več denarja, kot so ga dali ali menjali in je za ta dejanja značilno, da si storilci pri kupovanju stvari ali v menjavah tudi po večkrat premislijo. Zato je pomembno, da posameznik, ko sprejema ali vrača denar, ves čas ve, koliko je sprejel in koliko dal. Denar mora imeti tudi ves čas pod nadzorom in pri sebi.

Vlom
Neznani storilec je včeraj popoldan na Jami vlomil v stanovanjsko hišo ter odtujil zlatnino in denar.

Dve nesreči z udeležbo pešcev in poziv!
Policisti danes na območju Bleda in Jesenic obravnavajo nesreči z udeležbo pešcev in s sumom na lahke telesne poškodbe. V obeh primerih sta se nesreči zgodili na prehodu za pešce.

Na Jesenicah je poleg peške udeležen še voznik osebnega avtomobila, v Spodnjih Gorjah na območju Bleda pa neznani voznik z belim vozilom, ki ima značilnosti vozila tipa Renault kangoo. Nesreča se je zgodila na križišču pri trgovini Mercator v Spodnjih Gorjah, voznik pa je po trčenju odpeljal naprej proti Zgornjim Gorjam. Policisti pozivajo voznika, naj pokliče policijo ali se oglasi na najbližji policijski postaji, priče nesreče pa prosijo, naj podatke o nesreči ali vozniku čim prej sporočijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Pin It
Sončno

20°C

Celje

Sončno

Vlažnost: 74%

Veter: 0.00 km/h

  • 16 Avg 2018

    Sončno 26°C 11°C

  • 17 Avg 2018

    Pretežno sončno 27°C 12°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...