radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 07.12.2017

policija splosniV zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 172 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 68 dogodkov, s področja javnega reda in miru 35 dogodkov in s področja prometne varnosti 65 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 2 drzni tatvini, 3 tatvine, 6 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v enem primeru prijave nasilja v družini, kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja.
S področja prometne varnostni so obravnavali 13 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 2 prometni nesreči v kateri so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru, eno osebo so pridržali.

Drzna tatvina:
Včeraj, okrog 20.15 je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na Bleiweisovi cesti v Ljubljani, in sicer je neznani storilec pritekel do oškodovanke, ki se je sprehajala s prijateljico, in ji z ramena strgal torbico ter zbežal. Oškodoval jo je za nekaj sto evrov. Policisti nadaljujejo s preiskavo.

Drzna tatvina:
Včeraj, okrog 19. ure je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini denarja iz hiše v naselju Želimlje. Ugotovljeno je bilo, da sta se dva, za zdaj še neznana moška z osebnim vozilom, sive barve, v torek okrog 12. ure pripeljala na dvorišče oškodovanke. Eden jo je nagovoril, da bi opravili ogled terena zaradi postavljanja antene. Medtem ko so odšli za hišo, je drugi neznanec, ki je ostal v vozilu, po vsej verjetnosti vstopil v hišo in odtujil denar. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Vlom v hišo:
Včeraj, nekaj po 9. uri je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v hišo na Rudniku, kamor je neznanec vlomil skozi okno, iz notranjosti pa odtujil denar. Lastnika je oškodoval za približno 2500 evrov.

Sum kaznivega dejanja nevarne vožnje:
Včeraj okrog 14.20 je na PU Ljubljana poklical občan in prijavil nezanesljivo vožnjo voznika na gorenjski avtocesti. Pri tem je še povzročil prometno nesrečo z materialno škodo in odpeljal naprej. Policisti so voznika izsledili in zaustavili v Voklem. V postopku je bilo ugotovljeno, da je 42-letni voznik osebnega vozila Ford vozil pod vplivom alkohola (0,81 mg/l). Zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje so policisti vozniku odredili strokovni pregled s čimer pa se ni strinjal in se je fizično uprl. Za obvladovanje kršitelja so policisti uporabili prisilna sredstva. Kršitelju je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje po ZPrCP. V zvezi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje in napada na policista nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Zagorelo vozilo:
Danes okrog 5.15 je bila PU Ljubljana obveščena o dogodku na štajerski avtocesti pred izvozom Domžale v smeri Trojan, v katerem je zagorelo tovorno vozilo. Na kraju so posredovali gasilci, kis o pogasili požar. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo zadnje desno kolo na tovornem vozilu. Dogodek nima znakov kaznivega dejanja. Nihče od udeleženih ni bil poškodovan, nastala je materialna škoda.

Včeraj je bila PU Ljubljana obveščena, da je za posledicami prometne nesreče umrl 58-letni pešec, ki je bil udeležen v prometni nesreči 6. 11. 2017 na območju Bežigrada (o nesreči smo poročali v kroniki dnevnih dogodkov 7. 11. 2017).

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Pin It
Sončno

20°C

Celje

Sončno

Vlažnost: 74%

Veter: 0.00 km/h

  • 16 Avg 2018

    Sončno 26°C 11°C

  • 17 Avg 2018

    Pretežno sončno 27°C 12°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...