radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Kranj, 12.01.2018

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel štiri obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo, tri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in eno v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Hujša prometna nesreča
V Goričah je včeraj zgodaj zjutraj voznica osebnega avtomobila trčila s pešcem, ki je tekel čez cesto. V nesreči je pešec utrpel hude telesne poškodbe in je bil s kraja odpeljan v zdravstveno ustanovo. Po podatkih policije zaradi poškodb ni življenjsko ogrožen. Kranjski policisti o nesreči še vodijo postopek.

Alkohol naredil svoje
V Kranju se je voznik osebnega avtomobila zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti vožnje in vpliva alkohola (0,41 mg/l) včeraj dopoldan prevrnil na streho. Obstal je ob železniški progi. Zaradi povzročitve prometne nesreče in prekrškov policisti voznika obravnavajo v prekrškovnem postopku.

Še pred morebitno nesrečo pa so policisti včeraj zvečer iz prometa na Bledu izločili voznika, ki je neregistriran osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,64 mg/l). Brez veljavnega vozniškega in pod vplivom alkohola (0,66 mg/l) na območju Bleda je bil tudi voznik, ki je bil v prometu obravnavan danes ponoči. Obema so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, vozila so jima zasegli, zaradi prekrškov pa ju obravnavajo v prekrškovnem postopku.

Gorenjski prometni policisti pa so včeraj vožnjo prepovedali vozniku, ki je bil pozitiven na hitri test za prepovedane droge, kar je enako kot alkohol, okoliščina, ki s svojim učinkom pomembno zmanjšuje voznikove sposobnosti za vožnjo vozila. Oboje vpliva na zaznavo, predvidevanje, presojo ter na odločanje in reakcije voznika, ki so bodisi (pre)pozne ali pa jih pri določeni stopnji sploh ni. Vožnja vozila v takem stanju je zato izredno nevarna!

Včeraj poostren nadzor nad tovornimi vozili
Gorenjski policisti so včeraj dopoldan poostreno nadzirali tovorni promet na gorenjski avtocesti. Kontrolirali so 36 tovornih vozil in pri njih ugotovili posamezne prekoračitve hitrosti vožnje (4), kršitve neuporabe varnostnega pasu (2), neupoštevanje prometne signalizacije za prepoved prehitevanja (1), nepravilno naložen tovor (1) ter po eno vožnjo brez uporabe voznikove kartice in kršitev časa počitka. V še 11 primerih pa so ugotovili kršitev cestno prometnih predpisov drugih voznikov. Kršitve so bile pretežno povezane s neupoštevanjem omejitev hitrosti.

Pridržan zaradi kršitve javnega reda
Kranjski policisti so včeraj pozno zvečer pridržali moškega, ki je na javnem kraju pod vplivom alkohola kršil javni red in mir, s kršitvijo pa je nadaljeval tudi v intervenciji policistov. Zato so ga pridržali do streznitve. Kršitelja policisti obravnavajo zaradi kršenja javnega reda, pristojni zdravstveni inšpektorat pa bodo zaradi njegovih ravnanj obvestili tudi o kršitvi kajenja v gostinskem lokalu.

Vlom
V Zadnji vasi na radovljiškem območju je neznani storilec med odsotnostjo lastnikov vlomil v stanovanjsko hišo, včeraj preko dneva pa je bilo vlomljeno še v hišo na Tovarniški ulici v Lescah. Pri vlomu v Lescah je bil odtujen manjši znesek denarja.

Poskrbite za svojo lastnino!
Blejski policisti so včeraj obravnavali prijavo tatvine denarja iz odklenjene stanovanjske hiše, na škofjeloškem območju pa je občan policiste seznanil, da je v vratih osebnega avtomobila opazil ključe vozila. Lastnik jih je kasneje prevzel na policijski postaji.

Poskrbite za svojo lastnino in zaklepajte stanovanjske objekte ter vozila!

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Pin It
Delno oblačno

9°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 98%

Veter: 6.44 km/h

  • 19 Okt 2018

    Delno oblačno 18°C 7°C

  • 20 Okt 2018

    Delno oblačno 17°C 5°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...