radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

25-letna italijanska voznica ni zaustavila, temveč zbežala v Italijo

prometna policijaV sredo, 10. januarja 2018 v zgodnjih večernih urah, so prometni policisti z območja PU Nova Gorica obravnavali mlajšo italijansko voznico osebnega avtomobila, ki je z vožnjo huje kršila prometna pravila in nenazadnje ogrožala tudi varnost drugih udeležencev v cestnem prometu.

Prometni policisti so namreč v sredo ob 19.55 uri med kontrolo v cestnem prometu ustavljali voznico osebnega avtomobila (znamke VW Golf), ki je vozila iz semaforiziranega križišča (Vojkova ulica) proti krožnemu križišču v smeri Rožne Doline pri Novi Gorici. Voznica osebnega vozila ni ustavila na predpisan znak policistov (z modro lučjo in kratkim zvočnim znakom s sireno). Omenjena voznica se namreč z vozilom ni zaustavila ob desnem robu vozišča kljub dejstvu, da so prometni policisti s službenim vozilom vozili za njenim vozilom in so jo v nadaljevanju večkrat ustavljali na predpisan način (z modro lučjo in sireno). Voznica je zapeljala v krožno križišče in dalje proti Grčni, z vožnjo je nato nadaljevala po glavni cesti proti Rožni Dolini in v naselje Šempeter pri Gorici. V omenjenem naselju je v semaforiziranem križišču zavila desno (proti nekdanjemu mejnemu prehodu v Šempetru pri Gorici) in nato z vozilom prečkala državno mejo z Republiko Italijo v sosednjo Gorico (Republika Italija). Prometni policisti so v skladu s sporazumom o čezmejnem policijskem sodelovanju pobegli (takrat še neznani) voznici sledili v sosednjo državo, o čemer so bili obveščeni tudi italijanski varnostni organi. Voznica je med vožnjo tako na slovenski strani državne meje kot tudi v nadaljevanju po ulicah sosednje Gorice (Republika Italija) grobo kršila cestnoprometne predpise in z agresivno vožnjo ogrožala samo sebe in tudi mnoge druge udeležence v cestnem prometu.

Kljub temu pobegla voznica ni prišla daleč, saj so jo slovenski prometni policisti kmalu uspeli ustaviti približno en kilometer stran od nekdanjega mejnega prehoda v Mirnu (na območju Italije). Pri tem je voznica z njenim osebnim vozilom poškodovala tudi službeni vozili slovenske policije. V nadaljevanju postopka so morali policisti zoper pobeglo voznico uporabiti tudi prisilna sredstva (uporaba telesne sile). Kasneje so jo v nadaljnji postopek prevzeli italijanski varnostni organi, ki so ugotovili, da gre za 25-letno voznico, državljanko Italije. Poleg tega je bilo tudi ugotovljeno, da je bilo njeno vozilo minulo leto odjavljeno iz prometa in ni bilo registrirano, prav tako so bile na njenem vozilu nameščene registrske tablice, ki so pripadale drugemu avtomobilu (goriškega registrskega območja).

Policisti PPP Nova Gorica bodo 25-letni italijanski voznici zaradi več prometnih prekrškov, storjenih na območju Slovenije, izdali plačilni nalog (kršitve več določil Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o motornih vozilih). Prav tako jo prometni policisti obravnavajo tudi zaradi povzročitve prometne nesreče I. kategorije s pobegom v krožnem križišču v Kromberku pri Novi Gorici, kjer se je pobegla italijanska voznica z njenim vozilom zaletela v zadnji del drugega avtomobila.

Prav tako bodo zoper hujšo kršiteljico cestnoprometnih predpisov ukrepali tudi italijanski policisti zaradi prekrškov, storjenih na območju Republike Italije.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Pin It
Delno oblačno

9°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 98%

Veter: 6.44 km/h

  • 19 Okt 2018

    Delno oblačno 18°C 7°C

  • 20 Okt 2018

    Delno oblačno 17°C 5°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...