radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 12.01.2018

policija splosniV zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 161 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 83 dogodkov, s področja javnega reda in miru 28 dogodkov in s področja prometne varnosti 60 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 rop (o dogodku smo posredovali informacije že včeraj), 2 drzni tatvini, 5 tatvin, 8 vlomov in 4 poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih prijave nasilja v družini, v enem primeru so osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, v drugem pa so osumljencu odvzeli prostost, zoper oba bo podana kazenska ovadba.
S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 2 prometni nesreči, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Tatvina denarja iz hiše:
PU Ljubljana je bila včeraj okrog 15.15 obveščena o tatvini denarja iz hiše v Šmartnem (Ljubljana). Po zdaj zbranih podatkih je neznani storilec vstopil v hišo skozi vrata, ki niso bila zaprta, nato pa iz dnevne sobe odtujil moško torbo z vsebino. Ko je hišo zapuščal, ga je zalotil oškodovanec in ga vprašal, kaj počne. Pri tem ga je neznanec prosil za denar, nato pa zbežal iz hiše. Opis neznanca: star med 20 in 30 let, visok 170 – 175 cm, neobrit, oblečen v hlače z vojaškim vzorcem

O še eni tatvini denarja smo bili obveščeni okrog 14. ure na Prulah. Neznana ženska je pozvonila na vrata oškodovanca in ga prosila za kozarec vode. Oškodovanec je zaprl vrata in se odpravil v kuhinjo, medtem pa je ženska brez dovoljenja vstopila v hišo in iz predsobe odtujila denarnico. Oškodovanca pa pri tem zamotila s prošnjo, če ji v vodo strese nekaj sladkorja. Opis ženske: stara med 50 in 60 let, močnejše postave, visoka med 160 in 170 cm, črnih, neurejenih las, segajočih do ramen, oblečena v črn dolg plašč

Občane opozarjamo na previdnost in samozaščitno ravnanje. Vrata naj vedno zapirajo in zaklepajo, še posebno pozornost pa naj posvečajo nenapovedanim obiskom nepoznanih oseb. Naj jih ne vabijo v notranjost, če pa to že storijo, naj jih imajo ves čas pod nadzorom in naj jih ne puščajo samih v prostorih.

Vlomi v objekte:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 8 vlomov v objekte, od tega tri v hiše. Neznanci so v okolici Vrhnike, za Bežigradom in v okolici Velikih Lašč vlomili v hiše, od koder so odtujili predvsem denar. Na Polanškovi ulici v Ljubljani so vlomili v pritlično stanovanje, od koder so odtujili prav tako nekaj sto evrov. V Polhovem Gradcu so vlomili v garažo in odtujili električno orodje, v Domžalah so vlomili v klet in odtujili novo moško kolo KTM, na Dunajski cesti so vlomili v poslovne prostore podjetja in odtujili prenosni računalnik, v Grosupljem pa so vlomili v mehanično delavnico in odtujili menjalni denar.

Prometna nesreča:
Včeraj okrog 22.45 je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na primorski avtocesti v kateri so sta se dve osebi lahko telesno poškodovali. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega vozila Citroen, vozil po levem prometnem pasu iz smeri Vrhnike proti Ljubljani, na odseku 652 pa ni vozil po sredini prometnega pasu in zapeljal desno ter trčil v zadnji del priklopnega vozila, ki je pravilno vozil po desnem prometnem pasu proti Ljubljani. Potnici v osebnem vozilu sta bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Ljubljana, utrpeli naj bi lahke telesne poškodbe.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Pin It
Delno oblačno

9°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 98%

Veter: 6.44 km/h

  • 19 Okt 2018

    Delno oblačno 18°C 7°C

  • 20 Okt 2018

    Delno oblačno 17°C 5°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...